Rus çete emirinin evinde çok sayıda doküman ele geçirildi

Minbic Buğday Ambarı’nı çetelerden temizledikten sonra arama tarama faaliyetlerine başladı. Yürütülen arama-tarama çalışmalarında bulunan Rus çete emirinin evinde Rusça ve Arapça yazılı doküman ele geçirildi.

Minbic Askeri Meclisi savaşçıları, kentte stratejik önemdeki Minbic Buğday Ambarı’nı çetelerden temizledikten sonra arama tarama faaliyetlerine başladı. Yürütülen arama-tarama çalışmalarında bulunan Rus çete emirinin evinde Rusça ve Arapça yazılı doküman ele geçirildi.

Bir Haziran’da startı verilen Şehit Komutan Faysal Ebu Leyla Operasyonu kapsamında stratejik önemdeki Minbic buğday ambarı özgürleştirildi. Minbic Askeri Meclisi buğday ambarı ve bulunduğu mahallede arama tarama faaliyetleri başlattı. Yürütülen arama inceleme çalışmalarında bir Rus çete emirinin evi bulundu.

Çetelerce merkezi olarak kullanılan evde birçok doküman da bulundu. Rusça ve Arapça yazılı dokümanlar ele geçirildi. Yine evin duvarlarına da yazılar yazılmış.

DAIŞ çetelerinin bölgeyi işgal ettikten sonra, Kürtleri bölgeden zorla çıkararak evlerine el koyduğu biliniyor.  Rus çete emirinin de el koyduğu evin bir Kürt yurttaşa ait olduğu öğrenildi.