Saray çeteleri, Lice’de iki kişiyi katletti

Amed’in Lice ilçesinde askerlerin abluka altına aldığı Mehlê mezrasında 2 kişinin işkence edilerek katledildiği öğrenildi. Köylüler, asker ve timlerin katlettikleri 2 kişinin kafalarına basarak fotoğraf çektirdiğini de anlattı.

Binlerce askerle abluka altına alınan Amed'in Lice ilçesinde sürdürülen operasyonlara karşı çıkan yurttaşlardan ikisi işkence edilerek katledildi. Bugün Kerwas (Yalaza) köyüne bağlı Mehlê mezrasının 200 metre yakınında çıkan çatışma alanına gitmek isteyen 20'ye yakın yurttaş, durduruldukları özel harekat polisleri ve askerlerin işkencesine maruz kaldı. 

Köy sakinlerinin verdiği bilgiye göre, bu yurttaşlardan 2'si işkence edilerek katledildi. 

Katledilen 2 kişinin kimlikleri konusunda herhangi bir bilgileri olmadığını aktaran köylüler, şunları söyledi: "Çatışma alanına gitmek isteyen yaklaşık 20 kişi arasında bulunan 2 kişi, farklı bir noktaya götürüldü. Daha sonra elbiseleri çıkarıldı. Kafaları suya sokularak işkence edildi. İşkenceden sonra ise öldürdükleri 2 kişinin kafalarına basarak telefonları ile fotoğraf çektiler." 

Öte yandan bölgede çıkarılan yangının ise neredeyse köy kırsalına yayıldığını anlatan köylüler, çıkan dumandan etkilenen bebek ve yaşlılar için acil harekete geçilmesi konusundaki çağrılarını yineledi.