Saray çetelerinin katlettiği Kocakaya’nın cenazesi aileye verilmedi

Amed’in Lice ilçesinde Saray çetelerinin katlettiği Mehmet Şirin Kocakaya'nın cenazesi ailesine verilmedi.

Polis, annesi ve yakınları gözaltında olan Kocakaya'nın cenazesinin hemen toprağa verilmesini istedi. Ancak Kocakaya Ailesi bu dayatmayı kabul etmedi. 

Sokağa çıkma yasağı ardından askeri operasyonların sürdüğü Amed'in Licê ilçesine bağlı Kerwas köyü Mehlê mezrasında askerlerin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitiren Mehmet Şirin Kocakaya'nın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunda tutulan cenazesi ailesine verilmedi. Aile, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvurunun ardından cenazenin alınmasına izin verildi. Ancak polis, cenazeyi almak için hastaneye gelen aileye, savcılığını kararını göstererek, "Cenaze morgdan çıktığı gibi defnedilecek" şartını ileri sürdü. Polis aksi durumda cenazenin verilmeyeceğini söyledi. 

Kocakaya'nın annesi Naşide Kocakaya ve aile bireylerinin Lice'de gözaltında olduğunu söyleyen aile üyeleri, yakınlarının törene katılmadan cenazeyi defnetmeyeceklerini söyledi. Bunu kabul etmeyen polis, cenazeyi aileye vermedi. Bunun üzerine aile cenazeye almadan hastaneden ayrıldı.