GÖRÜNTÜLÜ

Savaş uçakları Mehmet Karasungur Şehitliği’ni hedef aldı

Türk savaş uçaklarının bugün öğle saatlerinde düzenlediği hava saldırısında, Kandil’deki Mehmet Karasungur Şehitliği hedef alındı. Bombardıman sonucunda şehitlikteki bütün mezarlar tahrip edildi.

 

Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik bugün düzenlediği saldırıda Mehmet Karasungur Şehitliği hedef alındı. Şehitlikteki mezarların hepsi tahrip olurken, şehitlik müzesi ve güvercinlerin yeri de bombalanarak, yıkıldı. Türk devlet güçlerinin saldırıları Kandil halkı tarafından kınandı.

Geçtiğimiz Şubat ayında da bir kez bombalanan Mehmet Karasungur Şehitliği, Türk savaş uçakları tarafından bugün de hedef alındı.

Dört Parça Kürdistan’dan şehitlerin mezarlarının bulunduğu şehitlik, aileler tarafından sürekli ziyaret ediliyordu. Yine müzede ise şehitlere ait birçok fotoğraf, anı yazısı korunuyordu.

Türk ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımanlarından bölgedeki birçok canlı türü de zarar görüyor. Bugünkü bombardımanda Mehmet Karasungur Şehitliği’nde beslenen güvercinler de telef oldu.

HALKTAN TEPKİ

Bombardımandan sonra şehitliğe akın eden halk, gördükleri manzara karşısında tepkilerini dile getirdi.

Kandilli Mam Şêx “Dünyanın hiçbir yerinde şehitlikler bombalanmamıştır. Bu insanlık dışı bir yaklaşımdır. Bu en büyük ihanettir, ben faşist insanlıktan nasibini almamış, ölülerimizden korkan Türk devletini lanetliyorum” biçiminde tepki gösterdi.

Çekdar isimli gerilla da Türk devletinin şehitlikleri bombalamasının onun zayıflığının göstergesi olduğunu belirtti.

Gerilla Çekdar, “Şehitlikler bizim kırmızı çizgimizdir bunun bedelini ödeyecekler” diye konuştu.