Şehit Xebat Akademisi yeni mezunlarını verdi

YPG ve YPJ’ye katılımlar artarak devam ediyor. Temel eğitimlerini tamamlayan 20 kadın mezun olurken, iki eğitim devresinin de açılışı yapıldı.

YPG ve YPJ’ye katılımlar artarak devam ediyor. Temel eğitimlerini tamamlayan 20 kadın mezun olurken, iki eğitim devresinin de açılışı yapıldı. Törende konuşan savaşçılardan Nuda Qamişlo, "Önderliğimizin felsefesiyle kendimizi tanıdık" dedi.

Temel eğitimlerini tamamlayarak YPJ saflarına dahil olan 20 savaşçı ve yeni eğitimlere başlayan eğitim devreleri için Şehit Xebat Akademisi'ne bağlı Til Berak’taki kampta bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene çok sayıda YPG, YPJ komutan ve savaşçılarının yanı sıra, yeni savaşçı yakınları, Şehit Aileleri Kurumu temsilcileri ve halk katıldı.

'ŞEHİTLERİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

YPG komutanlarından Şervan Qamişlo,  törendeki konuşmasına Mayıs Ayı Şehitleri'ni anarak başladı. Qamişlo, ''Bizim en büyük amaçlarımızdan birisi de şehitlerin yolundan giderek, onların hayallerini gerçekleştirme, sözümüzü yerine getirmemizdir. Bu devrelerde eğitim gören arkadaşlar,  Rojava Devrimi'nin savunma gücü olarak şehitlerimizin hayallerinin teminatı olacaktır'' dedi.

'ÖNDERLİĞİMİZ SAYESİNDE KENDİMİZİ TANIDIK'

İki yeni askeri eğitim devresinin açılışının da yapıldığı etkinlikte, eğitimden mezun olan savaşçılar konuşmalar yaptı. Bunlardan Nuda Qamişlo, iki ay boyunca gördükleri eğitimde hem askeri, hem de ideolojik olarak  yeni şeyler öğrendiklerini ifade etti. Qamişlo, ''Önderliğimizin biz kadınlara verdiği emeğe sahip çıkacağız. Biz kadınlar olarak Önderliğimizin felsefesi ile birlikte kendimizi tanıdık, kişilik ve kimlik kazandık. Önderliğimizin özgürlüğü için her koşulda savaşacağız'' dedi.

Eğitim devresinden mezun olan Dilbaz Kobanê adlı savaşçı ise ''Kadın olarak, aldığımız eğitimle ülkemizi, halkımızı ve kadınları savunmak için gerekli donanımı edindik. Artık edindiğimiz tecrübenin pratikte, kadın renginde uygulayıcısı olacağız" diye belirtti. 

Tören, savaşçıların hazırladığı kültürel etkinlik ve halaylarla son buldu.

...