GÖRÜNTÜLÜ

Şengal'de karne sevinci

Şengal Dağı'ndaki Êzidî öğrenciler, yılsonu karnelerini aldı. Gün münasebeti ile bir etkinlik de yapıldı.

 

Şengal Dağı'ndaki Êzidî öğrenciler, yılsonu karnelerini aldı. Gün münasebeti ile bir etkinlik de yapıldı. 

73'üncü fermandan kurtulan Êzidî çocuklar, zor koşul ve kıt imkanlarla verilen olanakları değerlendirdiler ve eğitimlerinden hiç kopmadılar. Çocuklara, Şengal Dağı'nda kurulan çadırlarda eğitim veriliyor. 

Toplamda 9 okul bulunmakta ve 35 öğretmen 420 öğrenciye eğitim veriyor. Okularda birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar eğitim görülüyor. Çocuklar Kürtçe matematik, bilim, toplum ve yaşam, müzik, spor, resim dersleri alırken, yine 3. ve 4. sınıflarda Êzidîlik inancı da anlatılıyor. Bütün okullar ise Êzidî şehitlerinin isimlerini taşıyor.

İkinci yıllarında ana dilleri olan Kurmancî olarak eğitim gören çocuklar, karnelerini aldılar. Bütün öğrencilerin karneleri verildikten sonra, sınıflarında birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere de ödülleri verildi. 

'BÜYÜK BİR MORAL VE ONUR'

Yılsonu karnelerini alan çocuklar için bir moral etkinliği de düzenlendi.

Etkinlikte Şengal Kadın Êzidîler Meclisi adına konuşma yapan Xoxê Cindi, karne alan tüm öğrencileri ve ailelerini kutladı. Cindi, "İlk defa çocuklarımız kendi dilerinde ve inançlarında eğitim görmektedirler. Bu da Êzidî halkı için büyük bir moral ve onurdur" dedi.

...