Şêx Meqsud’a saldıran çeteler püskürtüldü

Halep'in Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik saldıran çetelerin geri püskürtüldüğünü beliren YPG, 4 çetenin de öldürüldüğünü vurguladı.

YPG Basın Merkezi, Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud Mahallesi’ne yönelik düzenlediği ortak saldırıların devam ettiğini belirtti.

YPG açıklamasında, “Çete grupları bölgede ilan edilen ateşkese yine riayet etmeyerek 9 Mayıs gecesi Eşrefiye bölgesinden Şêx Meqsûd Mahallesi’ne yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırılarına sert karşılık verilen çete grupları ile güçlerimiz arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüş, çok sayıda çete üyesi de yaralanmıştır. Çatışmalar ardından çete grupları alandan kaçmak zorunda kalmıştır.

Çete saldırılarının püskürtülmesinde önemli rol oynayan bir yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” denildi.

YPG devamla şunları ifade etti:

“9 Mayıs günü saat 08.00 ile saat 21.00'da DAIŞ çeteleri Cerablûs güneyindeki mevzilerinden Qereqozax köyü ve köprüsüne yönelik ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.

Aynı gün 19.00 ile 20.00 saatleri arasında da DAIŞ çeteleri aynı bölgeden Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

9 Mayıs günü saat 09.00 ve 11.00 ile 12.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının doğu ve güneybatısına yönelik iki ayrı saldırı düzenlemiştir.”