Şêx Meqsud’da çetelerin saldırılarına karşı operasyon düzenlendi

SUK bünyesinde faaliyet yürüten çetelerin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları sürüyor.

SUK bünyesinde faaliyet yürüten çetelerin Halep’in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları sürüyor.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, çetelerin dün mahalleye yönelik cehennem toplarıyla yoğun saldırılar düzenlediğini belirtti. YPG güçlerinin çetelere yönelik operasyon düzenlediğini de vurgulayan YPG Basın Merkezi, “Düzenlenen bu operasyonda çetelere ait 14,5mm'lik bir doçka ve 1 motosiklet imha edilmiş, tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

YPG Basın Merkezi’nin açıklamasında şunlara yer verildi: “Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

31 Mayıs günü çete grupları Şêx Meqsûd mahallesine yönelik cehennem toplarıyla yoğun saldırılar düzenlemiştir. Çetelerin saldırı düzenlediği noktaları tespit eden güçlerimiz aynı gün 20. Cadde bölgesine yönelik operasyon düzenlemiştir. Düzenlenen bu operasyonda çetelere ait 14,5mm'lik bir doçka ve 1 motosiklet imha edilmiş, tespit edilebilen 4 çete üyesi öldürülmüştür.

31 Mayıs günü DAIŞ çeteleri Cerablus ve Cerablus güneyindeki mevziilerinden Kobanê'ye bağlı Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla saldırılar düzenlemiştir. Aynı gün öğlen saatlerinde Cerablûs köprüsünü mayınlayarak patlatmak isteyen çete grubu da güçlerimizce etkisiz hale getirilmiştir. Güçlerimizin bu gruba düzenlediği operasyonda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.

Çete grupları gece saat 24.00 sularında ise Cerablus köprüsü ve çevresini ağır silahlarla bombalamıştır.

Türk Ordusunun Rojava'ya yönelik düzenlediği saldırılar devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında 31 Mayıs günü saat 14.00 sularında Türk Ordusu Kobanê'nin batısında bulunan Bobanê köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiştir.”