Siirt’te de 50 sandıkta hile tespit edildi!

Siirt merkez ve ilçe ile köylerindeki sandıklarda hile yapıldığı tespit edildi. HDP, buradaki 50 sandıkta blok oy kullanıldığını tespit etti ve şimdi itirazda bulunmaya hazırlanıyor.

Siirt merkez, ilçe ve köylerinde 50 sandıkta blok oy kullanıldığını tespit eden HDP, İl Seçim Kurulu'na itirazda bulunacak.

AKP'nin hileyle 'kazandığı' referanduma ilişkin tartışmalar sürüyor.

YSK’nin referandumda mühürsüz pusulaları AKP'nin lehine olacağı için geçerli sayması üzerine başlayan tartışmalar sürerken, birçok kentten mükerrer oy kullanımı ve “Evet” oyu vermeleri yönünde sandık başında tehditlerle ilgili bulgular ortaya çıkıyor. Siirt merkez başta olmak üzere, Pervari, Kurtalan, Şirvan, Tillo, Eruh, Baykan gibi ilçe ve köylerde blok oy kullanıldığı ortaya çıktı. En az 50 sandıkta blok oy kullanıldığını tespit eden HDP Siirt İl Örgütü, İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunacak.

'ÖZELLİKLE KÜRDİSTAN'DA SONUÇLAR ŞAİBELİ'

HDP Siirt İl Eş Başkanı Abdullah Çetin, daha seçim çalışmaları yaparken bile halkın “Hayır” diyeceğini bildiklerini, ancak sandıklardan şaibeli sonuçların çıktığını söyledi. Merkez, ilçe ve köylerde 50 sandıkta blok oy kullanıldığını tespit ettiklerini belirten Çetin, şöyle devam etti:

“OHAL şartlarında geçirdiğimiz bu seçimin meşru olmadığı sandıklar açılınca ortaya çıktı. Demokratik olmayan bir seçim geçirdik. Türkiye’de özellikle Kürdistan’da birçok sandıkta mühürsüz oylar geçerli sayıldı. Biz ‘Hayır’ın çıkacağını biliyorduk. Ama AKP iktidarını tanıdığımız için sandıklara müdahale edebileceğini tahmin ediyorduk. Ama biz yine bu OHAL şartlarında iradesine sahip çıkan halkımıza ve Türkiye halklarına teşekkür ediyoruz. Eşit olmayan, demokratik olmayan şartlarda bir seçim geçirdik. Ama biz hukuki yollardan bütün haklarımızı kullanacağız ve kullanmaya devam edeceğiz."