GÖRÜNTÜLÜ

Silvan’da asfalt döşemeye ‘güvenlik’ engeli

Belediye başkanları tutuklanıp görevlerinden uzaklaştırılan Silvan'da 13 ayrı mahallede stabilize ve asfalt çalışması ‘güvenlik’ gerekçesiyle kaymakamlık tarafından engelleniyor.

Silvan’da ‘Öz Yönetim’ ilanından sonra kentte tarihi kale içinde bulunan konaklar özel tim karargahlarına dönüştürülürken, kentte yaşanan asker ve polis baskısının ardından belediye hizmeti de engelleniyor. 13 ayrı mahallede asfalt çalışması başlatan Silvan Belediyesi ile Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesinin çalışmaları ile ilgili Silvan Kaymakamlığı tarafından tebligat gönderildiğini söyleyen Silvan Belediye Eş Başkan Yardımcısı Kerem Canpolat, askeri operasyonlar gerekçe gösterildiğini dile getirdi.

Canpolat durumu şu sözlerle anlattı: “Silvan’da yaşanan tahribat sonrasında çok acil alt ve üst yapı çalışması başlatmamız gerekiyor. Ancak kent merkezinde ‘güvenlik’ gerekçesiyle birçok mahallede çalışma yapmamıza emniyet tarafından izin verilmiyor.  Bir yandan biz belediye olarak engellenirken, diğer yandan halk ta bir an önce hizmet bekliyor ve halkımız bu konuda sonuna kadar haklıdır. Silvan kent merkezi dışında da mahalle statüsü bulunan köylerde stabilize ve asfalt çalışması başlatan Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi, 13 ayrı mahallenin asfalt ihalesini tamamladı. Ancak belediye hizmetinin gideceği mahalleler ile ilgili Silvan Kaymakamlığından bize gönderilen tebligatta ‘güvenlik’ gerekçesi ile çalışmanın durdurulması istenmiş. Şuan müteahhit firmanın çalışmaları şu an askeri tarafından engellenmiş durumda.”

AKP İktidarının bölge belediyelere yönelik karalama propagandasının halk tarafından bilindiğini, ancak halka hizmetin ulaşmasından da rahatsız olduğunu da ifade eden Canpolat, “Hindêsê, Cumatê, Şereli, Zinzin, Heremo, Qızlalê, Çiçika, Şebdera, Mala Elika ve mezraları ile birlikte bu mahallelerimizde bir an önce asfalt çalışması başlatılmalıdır. İhalesi bile biten bu çalışmanın önlenmesi halk tarafından da yoğunca tepkiyle karşılanıyor. Toprak yollar nedeniyle astım vb. hastalıklar nedeniyle zorluk çeken insanlarımız var. Ayrıca yol kenarında bulunan bağ ve bahçeler de tozdan büyük zarar görmektedir.  Silvan Belediyesinin yükünü hafifleten Büyük Şehir Belediyesinin çalışması da askeriye tarafından engellenmesi kabul edilemez. Şimdi yandaş medyada sürekli ‘Bölge belediyeleri çalışmıyor’  gibi anti propaganda haberler yapılıyordu. Ancak belediyemiz ve bağlı olduğumuz Büyükşehir Belediyesinin çalışmasının engellendiği belgelerle ortaya koyuyoruz” diye konuştu. 

 

...