Şırnak bombalanıyor

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Şırnak’ta özyönetim alanlarına giremeyen devlet güçleri, ev ve işyerlerini yakıp yıkmaya devam ediyor. Kent genelinde ise çatışma ve bombardımanlar aralıksız sürüyor.

Devletin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 61 gündür devam ettiği Şırnak tank, top ve obüslerle yapılan bombardımanla birlikte şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Sabah saatlerinde itibaren Gazipaşa, İsmetpaşa, Cumhuriyet, Yeni ve Bahçelievler mahallerine ağır silahlarla saldırı düzenleyen devlet güçlerine YPS/YPS-JIN üyeleri ferdi silahlarla karşılık veriyor. Gazipaşa, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahalleleri hattında zırhlı araçların üzerine konumlandırılan ağır silahlarla aralıksız taranırken, ateşe verilen evlerden dumanlar yükseliyor. Mahallelere girmeye çalışan devlet güçleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasındaki şiddetli çatışmalar aralıksız bir şekilde sürüyor. 

Mahallelerde direniş karşısında geri çekilen devlet güçlerinin sabah saatlerinde zırhlı araçlardan yaptığı "Teslim olun" anonslarına ise özyönetim direnişlerinin "Asıl siz teslim olun" diye cevap vermesi dikkat çekti. Yeni ve Bahçelievler mahalleleri arasında kalan Karayolları Bakım Merkezi'nde son 3 gündür yoğunlaşan çatışmalarda, özyönetim alanlarına giremeyen devlet güçleri, patlayıcılarla evleri havaya uçurarak ilerlemeye çalışıyor. Yine kentte bir çok ev devlet güçleri tarafından ateşe verildi. Bölgede bir çok binanın patlayıcılarla yıkıldığı belirtilirken, şiddetli çatışmalarda ölü ve yaralı olup olmadığı konusunda net bilgilere ulaşılamadı.

Kentin kırsal alanlarında ise hava hareketliliği yaşanıyor. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'ndan kalkış yapan çok sayıda helikopterin Gabar ve Besta alanlarında alçak uçuş yaptığı görüldü.