Şırnak’ta çatışma ve ambulans hareketliliği

Şırnak’ta, gece boyunca çatışma bölgeleri ile Devlet Hastanesi ve 23. Jandarma Sınır Komutanlığı arasında ambulans hareketliliği yaşandı.

Devletin soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişinin 65'inci gününe girdiği Şırnak’ta bombardıman ve çatışmalar sürüyor. Akşam saatlerinde Yenimahalle ve Bahçelievler mahallelerine yönelik başlayan ağır bombardımanda evler tek tek hedef alınarak vuruldu. Obüslerin hedefi olan birçok ev yıkılırken, yanan evlerden saatlerce dumanlar yükseldi. 

Bombardımanla birlikte Yenimahalle, Bahçelievler, Cumhuriyet ve Aydınlıkevler mahallelerinde yoğun çatışmalar yaşandı. 

MAHALLELER TARANIYOR     

Yenimahalle'de gece boyu çatışmalar yer yer devam ederken, sabah saatlerinde itibaren ise çatışmalar bombardımanla birlikte Cumhuriyet ve Bahçelevler mahallelerinde yoğunlaştı. Bombalanan mahalleler bir de mahalleler çevreye yerleştirilen zırhlı araçlardan ağır silahlarla aralıksız taranıyor. 

Gece boyunca çok sayıda ambulans çatışma bölgeleri ile Şırnak Devlet Hastanesi ve 23. Jandarma Sınır Komutanlığı arasında gidip geldi.

ASKERİ SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Kent ve kırsalında İnsansız Hava Aracı (İHA) ve helikopter hareketliliği sürdüğü kentte, gece saatlerinde onlarca zırhlı araç sevkiyatı yapıldı. 

Saldırıların sürdüğü kentte devlet güçleri zırhlı araçlardan ırkçı marşlar çalamayı sürdürüyor.