Şırnak’ta çatışma ve bombardıman

Şırnak’ta devletin soykırım saldırıları 59'uncu gününe girerken, gece boyu çatışmaların yaşandığı şehirde sabah saatlerinde bu yana mahalleler aralıksız olarak obüslerle vuruluyor.

14 Mart'ta ilan edilen 'sokağa çıkma yasağı' ile soykırım saldırılarının başladığı Şırnak’ta, halk direnişi 59'uncu gününe girdi. Kentte gece saatlerinde zırhlı araçlar üzerine konuşlandırılan ağır silahlarla mahalleler aralıksız taranırken, Bahçelievler, Yeni, Cumhuriyet ve İsmetpaşa mahallerinde ise yer yer çatışmalar yaşandı. 

Yine gece boyunca İnsansız Hava Aracı ve helikopter hareketliliği yaşandı. Özellikle Gabar ve Besta hattından helikopterlerin alçak uçuş yapması dikkat çekti. 

Sabah saatlerinden bu yana ise kentin mahallelerine yönelik tank, top ve obüslerle ağır bombardıman yeniden başladı. Yeni ve Bahçelievler mahallelerinde üst üste hedef alınarak obüs ve toplarla vurulan birçok binada yangın çıktı ve gökyüzü dumanlarla kaplandı. 

Mahallelere yönelik bombardımanla birlikte kentin birçok noktasında da devlet güçleri ile YPS ve YPS-JIN üyeleri arasında çıkan şiddetli çatışmalar da devam ediyor.

Kentte göze çarpan bir diğer durum sabah saatlerinde bu yana askeri hastane ve devlet hastanesi yönündeki ambulans hareketliliği.