Şırnak'ta çatışmalar devam ediyor

Şırnak'ta özyönetim alanlarına girmeye çalışan Saray çeteleri ile YPS/YPS-JIN üyeleri arasında kentin birçok noktasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.



Şırnak'ta soykırım saldırılarına karşı özyönetim direnişi 58'nci gününe girerken, geceden bu yana bombardıman altında olan mahallelerde sabahla birlikte çatışma sesleri yükseldi. Saray çeteleri ağır silahlarla Yeni, Bahçelievler, İsmetpaşa ve Cumhuriyet mahallelerine yönelik yeni bir saldırı dalgası başlattı. 

Mahalleler zırhlı araçların üzerine yerleştirilen ağır silahlarla aralıksız taranırken, kentte birçok noktada şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Özellikle Yenimahalle ve Bahçelievler'de yoğunlaşan çatışmalarda mahallelere girmeye çalışan özel harekatçılar YPS/YPS-JIN üyelerinin direnişine çarpıyor. 

Yoğun silah seslerinin yükseldiği kentte, devam eden çatışmaların sonuçlarına ilişkin net bilgi alınamazken, çatışmaların yaşandığı bölgelere sevk edilen çok sayıda ambulansın daha sonra Şirnex Devlet Hastanesi ile 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı yönüne gitti. 

Kentte yüksek binalara yerleştirilen Saray çeteleri ise Yenimahalle, Bahçeli ve Cumhuriyet Mahallesi'ne yönelik saldırılar yapıyor. 

Gece boyunca İnsansız Hava Aracı (İHA) hareketliliğinin yaşandığı kente yönelik askeri sevkiyatta sürüyor. Çok sayıda zırhlı araç ve cephane taşıyan kamyonların kente getirildiği görüldü. 

Kentte yoğun çatışmalarla birlikte yer yer bombardıman devam ederken, birçok evde çıkan yangına ise müdahale edilmesine izin verilmiyor.