Şırnak’ta çatışmalar kent genelinde sürüyor

Saray çetelerinin soykırım saldırılarının sürdüğü Şırnak’ta kent geneline yayılan çatışmalar Bahçelievler Mahallesi'nde şiddetlendi.

Saray çetelerinin soykırım saldırılarının sürdüğü Şırnak’ta kent geneline yayılan çatışmalar Bahçelievler Mahallesi'nde şiddetlendi. Saray çeteleri ile YPS arasında yakın mesafede çatışmalar yaşanıyor. Mahallede bir kepçenin imha edildiği, bir vincin ise darbelendiği belirtiliyor. 

Şırnak’ta dün gece kent merkezinde YPS ile YPS-JIN üyeleri ile Saray çeteleri arasında başlayan çatışma kent dışında da sürüyor. 5 ayrı noktada yaşanan çatışmada çok sayıda özel hareket timinin yaşamanı yitirdiği bildirildi. 

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Bahçelievler Mahallesi'nde bir kepçenin imha edildiği, şoförünün ise öldüğü belirtildi. Kepçeyi çekmeye gelen bir vinç ise darbelendikten sonra geri çekilmek zorunda kaldı.

Mahallede bir grup özel harekatçı ile YPS/ YPS-JIN üyeleri arasında kısa mesafede çatışma yaşanıyor. Aynı bölgede dün akşam saatlerinde bir grup özel harekâtçının girdiği bir binanın havaya uçurulduğu ve içeride cenazelerin olduğu belirtiliyor. 

Yeni, Cumhuriyet, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerine dönük top ve obüs atışları ise aralıksız sürüyor. Mahallelerin çevresinde de birçok noktada çatışmalar yaşanıyor. 

Söz konusu çatışma ve ölümlere ilişkin Şırnak Valiliği ile Genelkurmay Başkanlığı şu saatlere kadar herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor.