Şırnak'ta direniş sürüyor

Soykırım saldırılarının 64'üncü gününe girdiği Şırnak'ta gece boyu süren çatışmaların ardından kent sabah saatlerinden itibaren obüslerle bombalanıyor.

Şırnak'ta14 Mart'ta 'sokağa çıkma yasağı' adı altında başlattığı soykırım saldırılarına karşı YPS/YPS-JIN üyelerinin direnişi devam ediyor. On binlerce asker-polis ile korucunun katılımı ve tank, top, obüs, ağır silahlarla yapılan aralıksız saldırılar 64'üncü gününe girdi. 

Dün geceden bu yana kentin birçok noktasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, Yeni, Bahçelievler ve Aydınlıkevler mahallelerinde çatışmalar yoğunlaştı. Tekzer ve Yeni Mahalle arasında kalan bölge gece boyunca zırhlı araçlardan ağır silahlarla tarandı. 

Çatışmalar sırasında birçok evde yangın çıktığı görülürken yangınlar yer yer  sürüyor.

Yine Bahçelievler Mahallesi'nde Karayolları Bakım Merkezi civarında bir haftadır aralıksız süren çatışmalar gece boyunca da devam etti. Devlet güçlerinin evleri tek tek yakıp, yıkarak ilerlemeye çalışması nedeniyle mahalle yoğun dumanlarla kaplı. Çatışmaların şiddetli bir şekilde sürdüğü bölgede yoğun ambulans hareketliliği yaşanırken, çatışmaların sonuçlarına ilişkin henüz net bilgilere ulaşılamadı. 

Kentte yüksek binalara yerleştirilen keskin nişancılar ise özyönetim mahallelerine dönük atışlarına devam ediyor.

Sabah erken saatlerden itibaren ise Yeni ve Bahçelievler mahalleleri obüslerle vurulmaya başladı. Yoğun bombardıman nedeniyle birçok evde yangın çıktı. Şırnak kent merkezi ve kırsal alanda ise helikopter ve İnsanız Hava Aracı (İHA) hareketliliği ise sürüyor.