Şırnak’ta Saray çeteleri evleri yakıyor

Saray çeteleri, Şırnak’ta evleri obüslerle vurarak, yakıyor.

Saray çeteleri, Şırnak’ta evleri obüslerle vurarak, yakıyor.

Şırnak’ta devletin 14 Mart'ta "sokağa çıkma yasağı" adı altında başlattığı soykırım saldırıları devam ediyor. Yıkma politikasının adım adım hayata geçirildiği kentte mahallelere yönelik bombardımanda birçok ev yıkıldı. 

Gece saatlerinde mahalleler zırhlı araçların üzerine yerleştirilen ağır silahlarla taranırken, sabah saatlerinde itibaren özellikle Yeni ve Bahçelievler mahalleleri obüslerle vurulmaya başladı. 

79 gündür evlerin tek tek hedef alınarak vurulduğu kentte binlerce bina yıkılırken, yıkılmayan evler ise harabeye dönmüş durumda. 

İsmetpaşa, Yeşilyurt, Gazipaşa, Aydınlıkevler, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde ise evler ateş veriliyor. İtfaiyenin müdahalesine izin verilmediği için birçok ev günlerdir yanıyor. 

Kentte hava hareketliliği de aralıksız sürüyor. Gece boyunca İnsansız Hava Aracları (İHA) kent ve kırsalın uçuş yaparken, sabah saatlerinden bu yana ise helikopter hareketliliği gözleniyor. Çakırsöğüt Jandarma Tuğayı ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan çok sayıda helikopterin kalkış yaptığı görüldü. 

Öte yandan kente sivil kamyon ve TIR'larla hafriyat ve malzeme taşınıyor.