Şırnak ve Nusaybin’de 22 askeri araç darbelendi

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin ve Şırnak’ta öz yönetim direnişinde 22 tank, kepçe türü zırhlı aracın darbelendiğini ya da imha edildiğini yaşanan çatışmalarda ise, en az 27 Saray çetesinin öldürüldüğünü, 5’inin de yaralandığını belirtti.

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin ve Şırnak’ta öz yönetim direnişinde 22 tank, kepçe türü zırhlı aracın darbelendiğini ya da imha edildiğini yaşanan çatışmalarda ise, en az 27 Saray çetesinin öldürüldüğünü, 5’inin de yaralandığını belirtti.

YPS Genel Koordinasyonu, Kürt halkının öz savunma direnişi karşısında çözümsüz kalan Saray çetelerinin tank, top, obüs vb. tüm teknik gücünü kullanarak sonuç almak istediğini belirtti. Nusaybin’de Alika Mahallesi başta olmak üzere, çeşitli alanlarına savaş uçakları ile tonluk kazan bombası bıraktığını ve ayarlanmış olan bu bombaların daha sonra patlatıldığını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu Türk devletinin uluslararası alanda yasaklanmış olan kimyasal silah kullandığını da belirtti.

YPS Genel Koordinasyonu kimyasal silahların kullanılmasının bir insanlık suçu olduğuna da dikkat çekerek, “AKP hükümetinin bu insanlık suçuna karşı halkımız ve insanlık sessiz kalmamalıdır. Bizler faşizme, diktatörlüğe ve sömürgeciliğe karşı halkımızın meşru hakları uğruna direnen YPS güçleri olarak Kürdistan’daki tüm yurtsever çevreleri, kurum ve kuruluşları, Türkiye’deki bütün demokratik kesimleri, barıştan, demokrasiden ve birlikten yana olan tüm güçleri AKP devletinin bu insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalmamaya, mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. Uluslararası kamuoyunu ve demokrasi güçlerini AKP’nin Nusaybin ve Şırnak’ta uygulamakta olduğu vahşete ve kimyasal silah kullanmasına karşı sessiz kalmamaya ve insanlık görevlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

YPS Genel Koordinasyonu’nun açıklaması şöyle:

NUSAYBİN’DE 2 KEPÇE DARBELENDİ, 1 TANK İMHA EDİLDİ

13 Mayıs günü saat 10-11 arası 1 kepçe Şehit Gelhat mahallesine girmek isterken birimlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir. Aynı yerde saat 12.00'de 1 tank aynı mahalleye girerken birimlerimiz tarafından darbelenmiş ve geri çekilmek zorunda kalmıştır. Aynı gün 4 kepçe mahalleye girmek isterken birimlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir. Aynı gün Çaxçax yolu ipek tarafından 1 kobra zırhlı araç şoförü, 1 jandarma özel harekatçıyla araçtan beraber inerken eylem düzenlemiş, burada 1'i ölürken diğeri de ağır yaralanmıştır. 

13 Mayıs günü öğlen saat 11'de Alika mahallesine girmek isteyen 1 kepçe YPS-YPS-JIN birimlerimiz tarafından vurularak darbelenmiş, kepçenin şoförü de yaralanmıştır. Yine akşam saat 18.00'de Alika mahallesine girmek isteyen 1 tank ağır silahlarla hedef alınmış, içindeki mühimmat ile birlikte tank imha olmuştur.

Alika mahallesinde saat 12.00-13.00 arası 2 kepçe mahalleye girmek isterken birimlerimiz tarafından vurularak darbelenmiş ve geri çekilmek zorunda kalmıştır. Aynı gün çok sayıda kepçe ve kobra zırhlı araç, mahalleye girmek isterken birimlerimiz eylem düzenlemiş, burada araçlar darbelenip geri çekilmek zorunda kalmıştır.

SARAY ÇETELERİNE SABOTAJ EYLEMİ

14 Mayıs günü sabah saat 04.00-05.00 arası Şehit Gelhat mahallesinde saray çeteleri 2 katlı bir evde konumlanmak isterken birimlerimiz bir sabotaj eylemi düzenlemiştir. Patlama sonucunda ölü ve yaralıları çoktur. Ayrıntılı bilgi daha sonra aktarılacaktır. Aynı yerde saat 08.00'de Çaxçax yolu üzerinden çeteler mahalleye girmek isterken birimlerimiz yaptıkları atışlar sonucu 1 kepçe darbelenmiştir. Aynı gün saat 10.00-12.00 arası 1 zırhlı araç ve 1 kepçe de vurularak darbelenmiştir.

14 Mayıs günü Alika mahallesinde 1 kepçe vurularak darbelenmiştir. Aynı gün saat 12.00-13.00 arası 1 kepçe vurularak imha edilmiştir. Yine 1 ejder zırhlı araç da yapılan atışlar sonucu darbe almıştır. Aynı gün saat 16.00'da 1 kepçe vurularak imha edilirken 1 kepçe de darbelenmiştir.

SARAY ÇETELERİ KAZAN BOMBASI İLE SALDIRDI

14 Mayıs günü sabah 3 ila 4 arası büyük bir patlama yaşanmıştır. Bu patlama, düşmanın attığı kazan bombasıyla gerçekleşmiştir. Ayrıca patlamayan kazanların üzerine bakıldığında üzerinde çelik halatlar olduğu, bu kazanların paraşüt veya başka bir şekilde mahalleye atıldığı tahmin edilmektedir. Bu kazanların yanı sıra mahallelerde kimyasal silahlar da kullanılmaktadır.

1 PANZER DARBELENDİ, 5 SARAY ÇETESİ ÖLDÜRÜLDÜ, 4’Ü YARALANDI

15 Mayıs günü Alika mahallesinde saat 11.00'de 1 panzer birimlerimiz tarafından vurularak imha edilmiştir. Burada net olarak 3 Özel Harekat Polisi ölürken 4'ü de yaralanmıştır. Aynı gün sabah saatlerinde 2 çete daha öldürülmüştür. Mahalleye girmeye çalışan çeteler ve zırhlı araçlar YPS ve YPS-JIN'ın hedefi olmuş burada 2 kepçe darbelenirken 1 kepçe şoförü de ölmüştür. Aynı gün mahalleye girmek isteyen 1 kepçe YPS-YPS-JIN birimlerimiz tarafından vurulmuş, kepçe şoförü, kepçe aracını bırakarak kaçmıştır. Bu kepçe birimlerimizin denetimindedir.

Aynı gün saat 11.00'de piyade olarak mahalleye girmek isteyen çeteleri YPS-JIN üyelerimiz hedef almış, burada 2 çete öldürülmüş ve 1 dron keşif uçağı da düşürülmüştür. Düşen bu küçük keşif uçağı birimlerimizin denetimindedir. Aynı gün 1 kepçe evleri yıkmak isterken vurularak darbelenmiştir. 1 kobra zırhlı aracın şoförü vurulmuş, yapılan atışlar sonucunda şoför yaralanmıştır. Olay yerine bir zırhlı ambulans geldiği esnada birimlerimiz vurmuş, ambulans geri çekilmiştir. Yine olay yerine gelen 1 zırhlı araç da vurularak uzaklaştırılmıştır.

15 Mayıs günü saat 10.00'da Weysika tarafında 1 evde konumlanan saray çetelerine dönük birimlerimizin yaptıkları atışlar sonucunda 2 saray çetesi öldürülmüştür. Weysika tarafından kordon yolundaki 1 kepçe hedef alınmış, aracın şoförü yaralanmıştır. Akşam saat 5 - 6 arası Weysika tarafından sızma yapmak isteyen çetelere karşı birimlerimiz el bombası ve ferdi silahlarla cevap vermiştir. Burada ölü ve yaralılar vardır ancak ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.

4 Mayıs'ta Weysika tarafından şehit düşen YPS -JIN üyemizin sicili:

Bınevş Gabar / Filiz Yarğız / Zübeyde – İsmail / Nusaybin doğumlu / 4 Mayıs Nusaybin'de şehit düştü.

ŞIRNAK

14 Mayıs günü Bahçelievler mahallesinde bir evde konumlanan 10 kişilik bir JÖH grubuna dönük sabotaj eylemi yapılmıştır. Evin patlatılması sonucu katliamcı çeteler enkazın altında kalmıştır.

15 Mayıs günü Bahçelievler mahallesinde bir camiye konumlanan JÖH elemanlarına dönük roket atarlarla saldırı düzenlenmiş, 2 JÖH elemanı öldürülmüştür. Aynı gün sabah saatlerinde eski emniyet taraflarında 1 kepçe mahalleye girmek isterken YPS JIN birimlerimiz roket ve ferdi silahlarla saldırmış ve bu kepçe darbelenmiştir. Darbe alarak geri çekilme yaptığı esnada yapılan sabotaj eyleminde kepçe imha olmuştur. İmha olan kepçede 2 Özel Harekatçı ölmüştür. Daha sonra müdahale için kobra zırhlı araç ve çeteler geldiği esnada ferdi silahlar ve roket atarlarla vurulmuş, zırhlı araç darbe almıştır. Yine cenaze ve darbeli aracı almak isteyen birimler de vurulmuş, burada en az 2 Özel Harekatçı öldürülmüştür. Bu çatışma akşama kadar devam etmiştir. Kepçe ve cenazeler halen birimlerimizin denetimi altındadır.

14-15 Mayıs günü birimlerimizin yaptıkları atışlar sonrasında 3 Özel Harekatçı öldürülmüştür. Çatışmalardan sonra çeteler, ağır silahlarla mahalleleri vurmuştur.”