Siverek’te halk toplantıları

HDP’li vekiller Siverek’te düzenlenen halk toplantılarına katıldı.

Urfa’nın Siverek ilçesinde HDP’li vekiller Dilek Öcalan, Osman Baydemir, İbrahim Ayhan ve İl Eşbaşkanı Ayşe Sürücü’nün katılımı ile halk toplantısı ve esnaf ziyareti yapıldı. Yoğun ilgi ile karşılanan vekiller esnafla bir süre sohbet ettikten sonra HDP ilçe binasında düzenlenen toplantıya katıldı. HDP Urfa Milletvekili Osman Baydemir toplantıda yaptığı konuşmada, Kürtlerin bu yüzyılda nasıl yaşamak istediğine kendisinin karar vereceğini söyledi. 

Baydemir, “Kürtler Rojava'da kendi sistemlerini kendileri kurmuş ve kendi yönetimlerini kendileri yapıyor. AKP hükümeti parlamentoya giden Kürtlerin iradesini yok etmek için savaş başlattı, tek başın iktidar olmak içinde bu savaşı büyüttü” diye konuştu. 

Topyekûn saldırılara karşı topyekûn direniş sergileyeceklerini söyleyen Osman Baydemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün zulümlerin sonu illa ki kurtuluş olacaktır ve bütün zalimler kendi zulmünün kurbanı olacaktır eninde sonunda. Saddam kendi ettiği zulmüne kurban gitti. Bunların zulmü de sonunda kendilerine dönecek.”