Tabqa’da şiddetli çatışmalar yaşanıyor

QSD savaşçılarının iki koldan Tabqa’ya girmesi ardından yaşanan şiddetli çatışmalar devam ediyor. Çatışmalarda onlarca çete öldürüldü, 2 bomba yüklü araç da imha edildi.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi kapsamında QSD savaşçıları dün gece saat 00.00’da Tabqa kentine girmesi ardından QSD güçleri ve DAİŞ çeteleri arasında başlayan çatışmalar sürüyor. Dün gece Ayid Saxira ve İskenderiye mahallelerinde QSD savaşçıları ve DAİŞ çeteleri arasında başlayan çatışmalar sürüyor.

Gün içinde DAİŞ çeteleri 3 defa QSD savaşçılarının mevziilerine ağır silahlarla şiddetli saldırı düzenledi. Ayrıca bomba yüklü araçlarla da savaşçıları darbeleme girişiminde bulundu. 2 bomba yüklü araç hedefine ulaşmadan savaşçılar tarafından imha edildi. Şiddetli çatışmalar sonucunda her 3 saldırı da akşam saatlerinde kırıldı. Saldırılara rağmen QSD savaşçıları Ayid Saxira mahallesinde 2 km ilerledi.

Şiddetli çatışmalarda şimdiye kadar çok sayıda çetenin öldürüldüğü ve çetelere ait onlarca cesedin de savaşçıların kontörlü altındaki çatışma alanında olduğu bildirildi. Ayrıca bir panzer, darbelenmiş 3 Hammer ve çok sayıda askeri araç savaşçıların eline geçti.

Dün gece Uluslararası Koalisyon uçakları da çetelerin bulunduğu 5 noktayı bombaladı.

DAİŞ çetelerinin savaşçıların ilerleyişini engellemek için kentte çok sayıda mayın düzeneği yerleştirdiği ve keskin nişancılarını da yüksek noktalara yerleştirdiği belirtiliyor.