Tabqa hamlesi: 47 çete öldürüldü

DAİŞ çetelerinin İskenderiye mahallesiyle birlikte Tabqa’nın güneyi ve kuzey batısında dün ve bugün gerçekleştirdiği saldırılar, QSD savaşçılarının direnişiyle kırıldı. Çatışmalarda 7’si intihar saldırganı 47 çete öldürüldü.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi savaşçılarının Tabqa kenti ve Fırat Barajı’nı kurtarmaya yönelik başlattığı operasyon tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Kent içine sıkıştırılan çeteler, kuşatmayı kırabilmek için her türlü yönteme başvurarak saldırı gerçekleştiriyor.

QSD savaşçıları dün akşam saatlerinde İskenderiye mahallesinde 500 metre, Ayid Saxîr mahallesinde ise 1 km ilerleme sağladı. Bugün gün boyu her iki mahallede de sokak çatışmaları yaşandı. Dün akşamdan bu yana devam eden çatışmalarda onlarca çete öldürüldü. Öldürülen 15 çetenin cenazesi ve beraberindeki 15 Kalaşnikof ile mühimmatları savaşçıların eline geçti.

GÜNEYDE 10 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

İçinde bulundukları kuşatmayı kırmaya çalışan çeteler bu sabah saat 05.00 sularında Tabqa’nın güneyindeki Ayid Kebîr köyüne saldırı düzenledi. Savaşçıların saldırılara sert karşılık vermesiyle şiddetli çatışmalar yaşandı. Köyde bulunan siviller içinde kendini patlatmak isteyen 5 çete, savaşçıların yoğun direnişiyle etkisiz hale getirildi. Yaklaşık 3 saat süren çatışmalarda, 5 intihar saldırganı dışında, öldürülen çetelerden 5’inin cenazesi, 4 adet Kalaşnikof ve mühimmat savaşçıların eline geçti.

EN YOĞUN SALDIRI KIRILDI

Tabqa’nın kuzey batısında bulunan Cezîre bölgesi ile kent merkezi arasındaki bölgeye,
QSD savaşçılarına ait noktalara DAİŞ çeteleri tarafından saat 17.20 sularında ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Çetelerin son iki hafta içerisindeki en yoğun saldırı olma özelliği taşıyan bu saldırıda yaşanan çatışmalarda, 2 intihar bombacısı çete, savaşçılar tarafından öldürüldü. İntihar bombacısı çetelerin sayının fazla olması üzerine QSD savaşçıları bir kademe geri çekilerek çatışmalara devam etti.

QSD savaşçıları, yoğun çatışmaların ardından geri çekildiği noktayı tekrar geri aldı. 20’den fazla çete, savaşçılara karşı tutunamayarak bir evde mahsur kaldı. Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından binanın bombalanmasıyla beraber 20 çete cenazesi yıkılan binanın altında kaldı.

20 çetenin öldürülmesinin ardından çete saldırısı zayıfladı ve saat 21.00’a kadar devam eden saldırılar tamamen kırıldı.

Yaşanan çatışmalarda 6 QSD savaşçısı yaralandı. Yarası ağır olan 2 savaşçı, hastaneye yetiştirilirken yolda yaşamını yitirdi.

Bölgede halen yer ye aralıklarla çatışmalar devam ediyor.