Tabqa kuşatması: 16 çete öldürüldü

Tabqa kentindi DAİŞ çetelerinden özgürleştirmek amacıyla başlatılan hamle sürüyor. Çetelerin saldırısına QSD güçleri sert karşılık verdi ve çıkan çatışmalarda biri “emir” olarak nitelendirilen 16 çete üyesi öldürüldü.

Fırat’ın Gazabı Eylem Odası savaşçıları Tabqa kenti üzerindeki ablukayı kırmak için gün boyu şiddetli saldırılar geliştiren çetelere bir darbe de doğu cephesinde vurdu.

İki gün önce DAIŞ işgalinden kurtarılan Îbad köyü, bugün saat 11.00 sularında bir  kez daha çete saldırısına maruz kaldı.

Saatlerce süren çatışmalar QSD savaşçılarının şiddetli direnişi sonucunda öğleden sonra saat 15.00 dolaylarında kırıldı. Ancak yine yer yer çatışmalar devam etti. Ağır silahlarla saldıran çetelere ağır darbe vuran savaşçılar, çetelere ait bir panzer ve bir askeri aracı içindeki çetelerle birlikte imha etti.

İbad köyü ve çevresinde yaşanan çok şiddetli çatışmalarda biri çete başı “emir” olmak üzere 16 çete üyesi öldürüldü. Çetebaşı da dahil 8 çete cenazesi ise silahlarıyla birlikte QSD savaşçılarının eline geçti.