Tabqa kuşatmasında Fransız ve Kanadalı iki savaşçı

Fransız Cilo Zagros ile Kanadalı Gabar Tolhildan, Tabqa kuşatmasında yer alıyor.

Faşizme karşı ortak mücadele, yakın tarihimizde İspanya’da Franco, İtalya’da Mussolini’ye karşı dünya halklarının devrimcilerinin katılımı ile yürütüldü. Günümüzdeki devrimci mücadelenin merkezi ise Rojava. DAİŞ çetelerinin faşizmine karşı, birçok ülkeden insanlar mücadele saflarında yer alıyor.

Bu devrimcilerden ikisi ise Cilo Zagros kod adlı Fransız savaşçı ile Gabar Tohlildan kod adlı Kanadalı savaşçılar. Zagros ve Tolhildan, Tabqa’nın DAİŞ çetelerinden özgürleştirilen mahallelerde ön cephedeki yerlerini almışlar.

ANF’ye konuşan her iki savaşçı, özgürlük ve kardeşlik için bu topraklarda bulunduklarını dile getiriyor.

Tabqa’yı DAİŞ çetelerinden temizlemek amacıyla başlatılan hamle emin adımlarla sürüyor. Tapka tamamen kuşatılmış ve şimdi ise kent merkezine doğru ilerleme süreci…

Tabqa’nın güney ve güneybatı kısmından merkeze doğru önemli ilerlemeler yaşandı. İskenderiye ve Ayid Saxira mahallelerinin önemli bir bölümü de çetelerden temizlendi.

Tabqa kuşatmasındaki savaşçılar arasında yer alan Kanadalı Gabar Tolhildan, 2015 yılında Rojava’ya gelmiş ve iki yıldır DAİŞ çetelerine karşı yürütülen birçok hamleye katılmış. Tabqa cephesinde bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Tolhildan, “Şu an Tapqa’da özgürleştirdiğimiz mahallelerde bulunuyoruz. DAİŞ çeteleri sadece Ortadoğu değil dünya halklarının başına bela oldu. Yaklaşık iki yıldır Rojava’da bulunuyorum. Bu süreçte DAİŞ çetelerine karşı başlatılan birçok hamlede yer aldım. Şimdi de Tabqa’dayım ve burada olmaktan mutluyum. Tabqa bir süredir kuşatma altındaydı, şimdi ise merkezine doğru ilerliyoruz. Özgürlük ve kardeşlik için bu topraklarda bulunuyorum” diye konuştu.

Kanadalı Tolhildan ile aynı mevzilerde Kürt ve Arap savaşçılarla omuz omuza savaşan başka bir savaşçı ise Fransız Cilo Zagros. Rojava’ya iki ay önce geldiğini söyleyen Zagros, bu sürede çok önemli askeri tecrübeler edindiğini belirtti ve şunları ekledi: “Bu topraklarda özgürlük için önemli bir mücadele veriliyor ve bu mücadele ilgimi çekti. DAİŞ bütün insanlığın düşmanı. O yüzden burada DAİŞ çetelerine karşı savaşıyor olmaktan, onların yenildiğini görüyor olmaktan büyük moral alıyorum. Şu an Tabqa kasabasının mahallelerindeyiz. Daha da ilerleyip Tabqa’yı DAİŞ çetelerinden özgürleştireceğiz.”