GÖRÜNTÜLÜ

Tabqa'yı kardeşlik özgürleştirecek

QSD savaşçıları tarafından tamamen kuşatmaya alınıp merkezine girilmesine ramak kalan Tabqa'nın özgürleştirilmesi için Kürt ve Arap savaşçılar, omuz omuza savaşıyor.

QSD'nin Arap savaşçılarından Musa Aziz ve Ali İsa, bu topraklardaki halkların kardeş olduğunu, ancak bu kardeşliğin savaş mevzilerinde daha da pekiştiğini söyledi.

Tabqa merkezi ve etrafındaki DAİŞ işgaline son vermek amacıyla 21 Mart gecesi başlayan operasyon devam ediyor. YPG'nin öncülük ettiği QSD savaşçıları, ABD liderliğindeki Uluslararası Koalisyon'un desteğiyle kent kuşatmasını tamamlayıp batı ve güneybatısındaki dış mahallelere de yerleşti. QSD'nin Tabqa cephesindeki Arap savaşçılarından Musa Aziz ve Ali İsa, ANF'ye konuştular.

İŞGALİ BİTİRECEĞİMİZE İNANIYORUZ

Şu anda kasabanın dış alanlarında bulunan mahallelerinde yer aldıklarına işaret eden Musa Aziz, buraya gelebilmek için yoğun emekler harcanarak, büyük fedakarlıklar yapıldığını söyledi. Hem barajı geçerek hem de barajın diğer yakasında kuşatmayı başlatarak şimdi bulundukları yere kadar geldiklerini anımsatan Aziz, bundan sonrasının Tabqa'nın tamamen DAİŞ çetesinden temizlenmesi olacağını belirtti. Aziz, şunun altını çizdi: "QSD savaşçıları olarak DAİŞ işgalini bitireceğimize inanıyoruz ve başaracağız."

CEPHEDE BÜYÜYEN KARDEŞLİK

QSD savaşçısı Ali İsa da Tabqa'nın özgürleştirilmesi için başlatılan operasyonun önemli bir aşamaya vardığını kaydederek, "Şimdiye kadar şehrin etrafını kuşatıp mevzilerimizi sağlamlaştırdık. Kuşatma tamamlandı. Şimdi şehrin dış mahallelerindeyiz. Artık şehirdeki çetenin ensesindeyiz" dedi. QSD'nin siyasi ve askeri karakterine dikkat çeken Ali İsa, şunları vurguladı: "Bizler burada Arap ve Kürt savaşçılar omuz omuza savaşıyoruz. Bu topraklarda yaşayan halklar kardeştir. Fakat bu kardeşlik, savaş mevzilerinde daha da güçleniyor ve pekişiyor.