TCM şehitlerini Maxmur'da binler uğurladı

Maxmur Gençlik Örgütü üyeleri Hüseyin Kuluman ve Ali Çiçek için tören düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı törende direnişi büyütme mesajları verildi.

Şehit Rüstem Cudi (Maxmur) Kampı’nda dünkü saldırıda şehit düşen Maxmur Gençlik Hareketi (TCM) üyeleri Hüseyîn Kuluman (Hasan Şirnex) ve Ali Çiçek için Maxmur Kültür Sanat Merkezinde (NÇHM) binlerce Maxmurlunun katılımıyla kitlesel tören düzenlendi.

'PKK BU SALDIRILARLA ZAYIFLATILAMAZ'

Törende konuşan Komalên Ciwan Koordinasyonu Ronî Baz, bu vahşi saldırıyla Kürt halkının düşmanları ve onların ortaklarının ne kadar zayıf ve korkak olduklarının ortaya çıktığına dikkat çekerek, “Bildiği gibi dün korkakça ve kontra bir saldırı gerçekleştirildi. Hiç şüphesiz Rêber Apo’nun önderliğinde ve şehitlerimizin büyük bir bedel ve eşsiz bir emekle başlattığı bu 40 yıllık mücadele tarihimizden günümüze birçok kez bu tür kontra saldılar olmuştur. Bu saldırılar ne ilktir ve ne de son olacaktır. Ne PKK, ne Kürt halkı ve ne de fedakar Maxmur halkı bu saldırılardan uzak olmadığı gibi, yabancısı da değildir. Çünkü kan emici, faşist düşmanın onur ve özgürlük mücadelemize karşı nasıl vahşi bir saldırı içinde olduğu mücadelemizin daha ilk gününden biliniyordu” dedi.

Mücadelelerinin bu gerçeklik üzerinden başladığını kaydeden Baz, devamla şunları kaydetti: "Mücadelenin daha ilk gününde büyük bir bedel ve acının olacağı, zorlu ve zahmetli olacağı bilindiğinden Rêber Apo mücadele felsefesi ve yolunu önümüze koydu. Haysiyetsiz ve onursuzca, esaret altında köle bir yaşamdansa; yaşamını uğruna vereceğimiz onurlu ve özgür bir ülkenin yolunu bize gösterdi. Yurtsever Kürt halkı ve Kürt gençleri hiçbir zaman onursuz ve kölece bir yaşamı kendisine layık görmedi. Bunun ispatı da 20 yılı aşkındır devam eden Maxmur halkının mücadelesidir.”

'ÖNDERLİĞİMİZ VE ŞEHİTLERİMİZİN EMEKLERİYLE...'

Baz şöyle konuştu: Bu saldırıyla gördük ki, örgütlenmek, birbirinden haberdar olmak, dayanışma ruhu ve birlik her zamankinden daha fazla bir ihtiyaç haline gelmiştir. Yine açık bir şekilde görüldü ki, düşman en küçük bir boşluk gördüğünde saldırıyor. Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı olarak ağır bir savaş, direniş ve mücadele sürecinden geçiyoruz. Bu korkakça ve kontra saldırıyla PKK zayıflamamış ve hiçbir zaman da zayıflatılamayacaktır. Kim geliyorsa gelsin, nasıl saldırı yapıyorsa yapsın, hangi vahşi ve kalleşçe yöntemleri kullanırsa kullansın bizler direniş ve mücadele çizgimizi daha da yükselterek, geliştirerek cevap vereceğiz. Bütün dünya da bu mücadelemize şahittir. Kürt Özgürlük Hareketi Rêber Apo’nun önderliğinde sadece dört parça Kürdistan’da değil, tüm Ortadoğu’da mücadele yürüterek Ortadoğu halkları ve büyük insanlığın özgürlük umudu haline gelmiştir. Ortadoğu ve bütün dünya da artık her yerde ‘Bîjî Serok Apo’ sloganları haykırılmaktadır. Bütün bunlar Önderliğimiz ve şehitlerimizin eşsiz emekleri sayesinde gerçekleşmiştir.”

'DİZ ÇÖKMEDİK'

Maxmur Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Hüseyin Kara ise, konuşmasına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a, her iki şehidin yoldaşlarına, bütün Kürt halkına, Maxmur halkı ve şehit ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

Kara şöyle dedi: "40 yıldır bütün zor ve zahmetli koşullar altında, her türlü vahşi saldırılara karşı boyun eğmeyerek, diz çökmeyen direnen halkımıza karşı yapılan bu kontra saldırıyı en sert bir biçimde kınıyoruz. Bunlar kendi kirliliğinde boğulacaktır. Faşist Türk devleti ve onun işbirlikçi-ihanetçi ortakları köylerimizi yaktı ama biz diz çökmedik. Bizi sürgün ettiler teslimiyeti kabul etmedik. Mülteci koşullarında 6 kamp değiştirmek zorunda bırakıldık ama onursuz bir yaşamı kabul etmedik. Kafamızı kestiler, her türlü vahşi saldırılar gerçekleştirdiler, üç ay ambargo uyguladılar. Bu saldırılarla bizi teslim almak istediler, ama hiçbir zaman onursuzca bir yaşamı kabul etmedik."

Şehît Hasan Şirnexî'nin ailesi adına konuşan Selman Kuluman ise, Öcalan, Kürt halkı ve Maxmur halkına başsağlığı diledi. Kuluman özgürlük gerçekleşene dek şehitlerin yolunu takip edeceklerini belirtti.

Cenaze töreni ‘Bijî Serok Apo’, ‘Şehîd Namirin’, ‘Bimre Xiyanet û Hevkariya Bi Dijmin re’ ve ‘Ey Şehîd Tola We li Erdê Namîne’ sloganlarıyla sona erdi.