Temel’in cenazesi için ambulans verilmedi, cami açılmadı!

İnsansız hava aracı tarafından öldürülen Mehmet Temel’in cenazesi için ne ambulans verildi ne de cami açıldı. Memleketinde toprağa verilen Temel’in cezaevindeki babasının cenaze törenine katılmasına izin verilmedi.

Hakkari’nin Oğul (Talê) köyüne bağlı Ezîzanê mezrası yakınında bulunan Kahniyareş Mevkii’nde Türk ordusuna bağlı insansız hava aracı (İHA) tarafından öldürülen 35 yaşındaki Mehmet Temel toprağa verildi.

Heron vurduğunda 3 arkadaşıyla birlikte ağır yaralanan 3 çocuk babası Temel, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirmişti. Temel’in cenazesi otopsi işlemleri için Van’a götürülmüştü.

AMBULANS VERİLMEDİ

Van Dursun Odabaşı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otopsi işlemleri biten Temel’in cenazesi için ne hastane ne de kayyum atanan Van’daki belediyeler ambulans vermedi.

KAMYONETLE GÖTÜRÜLDÜ

Temel’in cenazesi ailesi tarafından kiralanan bir kamyonetle Hakkari’ye götürüldü. HDP milletvekillerinin de eşlik ettiği cenaze aracına yol boyunca polislerce engellendi.

CAMİLER AÇILMADI

Hakkari merkeze getirilen cenaze, camiye götürülmek istendi. Ancak birkaç cami imamıyla görüşülmesine rağmen camiler açılmadı.

TÜM KENT ABLUKAYA ALINDI

Hakkari’de bütün kent ve mezarlıkların ablukaya alındığını belirten Mehmet Temel'in abisi Tahir Temel, tüm bunların Hakkari Valisi ve belediye kayyumu Cüneyt Epçim ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından engellendiğini söyledi.

Temel’in cenazesi yoğun polis ablukası altında Kıran Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığında defnedildi. Cenaze törenine Temel’in yakınlarının yanı sıra HDP Van milletvekilleri Bedia Özgökçe Ertan, Lezgin Botan ile HDP ve DBP yöneticileri katıldı.

CEZAEVİNDEKİ BABAYA İZİN YOK

Cenaze törenine katılan Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan, Van T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mehmet Temel’in babası Mustafa Temel’in cenazeye katılabilmesi için yaptıkları başvurunun da Adalet ve İçişleri Bakanlığı tarafından reddedildiğini belirtti.