Teşhis edilemeyen cenazeler defnedildi

Nusaybin-Qamişlo sınırında yaşanan çatışma sonrası yaşamlarını yitirdiği öne sürülen ve kimlikleri teşhis edilemeyen 3 cenaze, Mardin Halk Mezarlığı'nda defnedildi.


Mardin'in Nusaybin ilçesinde Saray çeteleri tarafından sürdürülen siyasi soykırım operasyonları sırasında Nusaybin- Qamişlo sınırında yaşanan çatışma sonrası yaşamlarını yitirdiği öne sürülen 18 kişinin cenazesi Mardin ve Urfa’daki hastanelere kaldırılmıştı.

15 kişinin cenazesi yapılan otopsi işlemlerinin ardından ailelerine teslim edilerek toprağa verilirken, 3 cenaze Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde bekletiliyordu.

Hastane morgunda bekletilen ve kimlik tespiti yapılamayan 3 cenaze yasal sürelerinin bitmesi nedeniyle MEYA-DER Mêrdîn Şubesi tarafından yapılan işlemlerin ardından teslim alındı.

Cenazelerin teslim alınması sırasında MEYA-DER yöneticilerinin yanı sıra HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, DBP, HDP Mardin il ve ilçe yöneticileri hazır bulundu.

Burada cenaze araçlarına konulan cenazeler daha sonra defnedilmek üzere Mêrdîn Halk Mezarlığı'na getirildi. Burada cenazeler dini vecibeleri yerine getirildikten sonra toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan MEYA-DER Qoser Şube Başkanı Halil Toğuç, Kürt mücadelesinde yaşamını yitirenlerin hiçbir zaman kimsesiz olmadığını belirterek, onlara her zaman minnettar olacaklarını söyledi.