Tirbespiyê ve Hesekê evlatlarını son yolculuğuna uğurladı

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren 6 savaşçı Tirbespiyê ve Hesekê’de düzenlenen kitlesel törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

5 SAVAŞÇI HESEKÊ’DE UĞURLANDI

Rakka’yı DAİŞ çetelerinden özgürleştirmek amacıyla başlatılan Fırat’ın Gazabı Hamlesinde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Xidir Silêman (Elî Hesekê), Emar Elî (Yilmaz), Ehmed Ferec (Agirî Kurdistan) ve Hesen Casim’ı (Alan Hesekê) Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Şehitlikte düzenlenen tören bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Sonrasında konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Fatma Hesen, şehitlerin ailelerine taziye dileklerini iletti ve onların yolunda ilerleme sözünü yineledi.

YPG komutanlarından Şêran Çaçan ise, şehitlerin özgürlük yolunun meşaleleri olduğunu belirterek; şehit ailelerine şehitlerin yolundan yürüyeceklerinin sözünü verdi.

TEV-DEM Halkla İlişkiler Komitesi Üyesi Cîhad El-Lecî ise bölge gençlerinin, ülke topraklarını savunmak için canlarını feda ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda 5 savaşçının cenazesi, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.

ANTİ TERÖR GÜÇLERİ ÜYESİ SİMKO SON YOLCULUĞUNA UURLANDI

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Anti Terör Güçleri üyesi Simko kitlesel törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Dilşêr Şehitliği’nde düzenlenen tören bir dakikalık saygı duruşu ve askeri tören ile başladı.

Ardından HAT komutanlarından Baran Çavreş, Şehit Aileleri Meclisi adına Karker Hisên ve Hediye Şemo birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda şehidin ailesine başsağlığı dilendi ve şehitlerin fedakarlığı sayesinde halklar arasında barış ve kardeşliğin inşa edildiği vurgulandı.

Şehidin annesi Zeyneb Murad, “Oğlum bugün vatanının damadı oldu” sözleriyle duygularını dile ve oğluyla gurur duyduğunu söyledi

Törenin sonunda Simko’nun cenazesi, zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.