Toğrul’dan Erdoğan’a: Nusra’nın şefi misin?

Erdoğan’ın HDP’lilere “Siz kimsiniz” sözlerine yanıt veren Antep Milletvekili Toğrul, “Biz Mazlum Doğan’dan, Mehmet Tunç’a özgürlük mirasını taşıyanlarız. Peki ya siz? Siz de DAİŞ’in stratejik ortağı mısınız? El Nusra’nın şefi misiniz?” diye sordu.

DBP ve HDP Antep İl Örgütleri son dönemlerde çıkarılan yeni KHK’lerle kurumların kapatılmasını ve milletvekillerin tutuklanmasını yaptığı basın açıklaması ile protesto etti.

DBP Şahinbey İlçe Örgütü binası önünde toplanan kitle “Demokratik Siyasete özgürlük” pankartı açtı.

DBP Merkez Yürütme Kurul üyesi Perihan Ağaoğlu ve HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’un yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, “Direne direne kazanacağız”, “İrademe dokunan kırılsın” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

Burada konuşan DBP MYK üyesi Ağaoğlu, zulme karşı direnişin meşru olduğunu dile getirerek, her zaman alanlarda olacaklarını söyledi. Boyun eğmeyeceklerinin altını çizen Ağaoğlu, herkesi mücadele etmeye çağırdı.

Ardından konuşan HDP Milletvekili Toğrul ise, iktidarın yaptıklarının faşizm olduğunu anımsattı. Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yönelik “Siz kimsiniz” sözüne cevap veren Toğrul, “Biz Seyit Rıza’ların, Şex Seid’lerin torunlarıyız. Biz Mazlum Doğan’dan, Mehmet Tunç’a özgürlük mirasını taşıyanlarız. Ve size asla boyun eğmeyeceğiz. Peki ya siz? Siz de DAİŞ’in stratejik ortağı mısınız? El Nusra’nın şefi misiniz?” diye sordu.