'Topraklarımızı kanımızın son damlasına kadar koruyacağız'

Minbic Askeri Meclis savaşçıları, yoğun saldırılarına karşın büyük bir direniş yaşandığını belirtti.

Türk devleti ve SUK çetelerine karşı tarihi bir direniş ortaya koyan Minbic Askeri Meclis savaşçıları ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

1 Haziran 2016 günü başlatılan Minbic’i özgürleştirme hamlesi kapsamında Minbic kentini DAİŞ çetelerinden temizleyerek özgürleştiren Minbic Askeri Meclis savaşçıları bu kez de Türk devletinin havadan ve karadan saldırılarına karşı tarihi bir direniş sergiliyor.

Minbic’in batısında yer alan ve Türk devleti ve SUK çetelerinin zaman zaman da DAİŞ çetelerinin hedefi olan Osecli köyü çevresindeki cephe hattında Minbic Askeri Meclis savaşçılarını ziyaret ederek cephenin nabzını ölçtük.

BÜYÜK BİR DİRENİŞ ORTAYA KOYUYORUZ

ANF’ye konuşan Mınbiç Askeri Meclisi savaşçısı Ebu Eli AKP/Erdoğan’ın Suriye halklarını savaşın başından bu yana tehcir ederek mülteci konumuna düşürdüğünü, DAİŞ ve Suriye Ulusal Koalisyonu’na (SUK) bağlı çete grupları eliyle de katliam, işkence ve sürgünlerden geçirdiğini belirtti.

73. gün süren özgürleştirme hamlesi ardından Minbic’i DAİŞ çetelerinden özgürleştirdiklerini ifade eden Ebu Eli, Türk devletinin Kuzey Suriye topraklarına girerek Cerablus kentini işgal ettiğini ve ardından da savaş uçaklarıyla ve SUK çeteleri ile Minbic Askeri Meclisi ve Minbic’e saldırdıklarını hatırlattı.

Ebu Eli Türk devletinin son günlerde de yeniden Minbic’e ve Minbic Askeri Meclis savaşçılarına yönelik yoğun saldırılarına karşın direniş yaşandığını söyledi.

Türk devletinin ve SUK çetelerinin Minbic’in batısında yer alan Şex Nasır, Kavaklı, Yılanlı, Sab Weran, Osecli köyleri ve Arima kasabasına yoğun bir şekilde saldırdığını belirten Ebu Eli, Minbic Askeri Meclisi savaşçıları olarak büyük bir irade ile saldırılara karşı direndiklerini ifade etti.

Minbic halkının savaşçıları etrafında kenetlendiğini de ifade eden Ebu Eli, Minbic gençliğine de Minbic Askeri Meclisi saflarına katılarak halkı ve topraklarını koruma çağrısında bulundu.

‘KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR TOPRAKLARIMIZI KORUYACAĞIZ’

Minbic şehitlerini anan bir diğer Minbic Askeri Meclisi savaşçısı Ehmed Jemal da, Türk devletinin DAİŞ çetelerini korumak için Cerablus, El Rai kasabasını işgal ettiğini belirterek, Türk devletinin Minbic’i işgal etmek istediği kaydetti.

Türk devletinin Cerablus ve El Rai üzerinden bölgeye silah, cephane ve lojistik desteğin yanı sıra çete takviyesi de yapmaya başladığını vurgulayan Jemal, bunun sonucunda da Türk devleti ve SUK çetelerinin Minbic’e yönelik saldırı başlattığını ifade etti.

Türk devletinin savaş uçakları ve obüsler ile mevzilerini vurduğunu buna paralel olarak SUK çetelerinin de mevzilerine saldırdığını belirten Ehmed Jemal, buna rağmen bir adım dahi geri atmadıklarını ifade etti.

Türk devletinin bu çabalarının nafile olduğunu kaydeden Jemal, Minbic’i kanalarıyla özgürleştirdiklerini hiçbir zaman topraklarını Türk devleti ve SUK çetelerine bırakmayacaklarını, kanlarının son damlasına kadar direneceklerini söyledi.

‘İŞGAL VE SALDIRILARA GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

Bir diğer Minbic Askeri Meclis savaşçısı Cumali İsa ise Minbic’e son günlerde Türk devleti ve SUK çetelerinin saldırılarının yoğunlaştığına dikkat çekerek, özgür Minbic’in işgal edilmek istendiğini söyledi.

İsa, “Minbic’te kimin olup olmayacağına karar verecek olan Türk devleti değil, Suriye halklarıdır” diyerek şu soruyu sordu; “Türk devleti Suriye halkları adına konuşma hakkını nasıl kendisinde görüyor?”

Suriye halklarını tehcir eden, katliamlardan, işkencelerden ve sürgünlerden geçiren AKP / Erdoğan ve onun desteklediği DAİŞ ve SUK’a bağlı çete grupları olduğunu vurgulayan İsa, “Suriye’de etnik temizlik, mezhep temizliği yapan, AKP / Erdoğan ve onun desteklediği DAİŞ ve SUK çeteleridir. 6 yıllık Suriye iç savaşının baş sorumlularından bir tanesi de Türk devletidir.

Biz Suriye’nin demokratik ve özgürlükçü güçleri olarak işgale geçit vermeyeceğiz. Direniş ve devrimci mücadele sonuna kadar sürecek. Halkımızı korumak için gereken herşey fedai bir ruh ile yapılacak ve Özgürlük ateşi yükseltilecektir” diye konuştu.