Türk ordusu Zap dağlarında gerillanın tuzağına düştü!

Zap dağlarında savaşan gerillalar, Türk ordusunun yansıttığı gibi başarı değil yenilgi almaya devam ettiğini anlattı.

Türk ordusunun 16 Haziran akşamı Güney Kürdistan’ın Zap dağlarında başlattığı işgal operasyonun detaylarını, operasyonun 2. gününde yaşananları Zap dağlarında gerilla mevzilerinden gerillalardan dinledik.

Gerilla Komutanlarından Alan Malazgirt, YJA Star Üyelerinden Özgür ve Rojda isimli gerillalar kameralarımıza çarpıcı değerlendirmelerde bulundular. Gerillalar, Türk ordusunun bu işgal operasyonuyla Güney Kürdistan'da alan hakimiyeti oluşturmayı amaçladığını belirtirken, düzenledikleri eylemlerin etkilerini, bazı görüntülerle birlikte paylaştılar.

Gerillaların ifadelerinin yanı sıra, ulaştığımız görüntüler de Güney Kürdistan'ın Zap dağlarındaki çatışmaların boyutlarını gösteriyor. Türk ordusu havadan ve karadan Zap dağlarına her yönlü saldırılar geliştirmekte. Türk askerleri bölgede Qela Bêdevê, Şehit Munzur ve Gijnê bölgelerine yönelik işgal operasyonu içerisinde. Bu işgal ve bölgedeki çatışmalar kameralara da net bir şekilde yansımış durumda.

'GÜNEY TOPRAKLARINI ALMA ÇABASINDALAR'

Operasyonun ilk gününde hava saldırılarının çok yoğun bir şekilde yapıldığını belirten Gerilla Komutanlarından Alan Malazgirt, Türk ordusunun savaş uçağı, insansız hava araçları ve havan, obüs saldırıları altında ancak Güney Kürdistan sınırını geçebildiğini ifade etti. Malazgirt, "Karşımızdaki güç; teknik olmadan bir adım bile atamayan bir güçtür. Bu durum Türk ordusunun zayıflığını ifade ediyor. Bir ordu bu kadar tekniğe bağımlı ise bu onun savaşamadığının, askerlerine güvenmediğinin göstergesidir. Şu an Güney Kürdistan'da belli bir kısmı işgal etme çabasındalar. Qela Bêdevê, Şehit Munzur ve Gijnê bölgesinde yoğun saldırılar geliştirmekteler. Kendilerince bu hattın kuzey ile bağlantısını kesmeyi planlıyorlar" dedi.

'İKİ GÜNDE 30 KAYIP VERDİLER'

Operasyon karşısında gittikçe büyüyen etkili eylemler gerçekleştirdiklerini belirten Malazgirt, sadece iki günde Türk ordusunun 30 asker kaybının olduğunu ifade etti. Malazgirt, "İşgal karşısında eylemlerimiz her geçen gün daha da büyüyecektir. Bu operasyona karşı mayın, suikast, ağır silah ve saldırı eylemlerimizde onlarca asker öldürdük. Burada yoğun eylemler içerisindeyiz. Basında bizi bitirdiklerini anlatıyorlar, kendilerini başarılı göstermeye çalışıyorlar. Buradaki durum bunun tam tersidir. Ne kadar girseler o kadar eylemle, direnişle karşılaşacaklar" diye konuştu.

'EYLEMLERİMİZİ DURDURAMIYORLAR'

Gerilla eylemlerinin tarzı konusunda çarpıcı ifadelerde bulunan YJA Star gerillaları Rojda ve Özgür, bu savaşta tekniğe karşı gerilla iradesinin, taktik ve yöntemsel uzmanlığının üstün geldiğini vurguladılar. Devamla şunları ifade ettiler: "Operasyon başlangıcından beri her gün Güney toprakları yoğun bir şekilde vuruluyor. Şimdi bu kadar yoğun saldırı içerisinde hiç beklemedikleri anlarda operasyon güçlerine ağır darbeler vuruyoruz. Onların savaş uçakları var, bizim kleşlerimiz. Buna rağmen eylemlerimizi durduramıyorlar.”

'PSİKOLOJİLERİ DE CİDDİ ORANDA ETKİLENDİ'

Gerillalar, moral ve motivasyonun yüksek olduğunu belirterek işgal operasyonu karşısında eylemlerin de durmayacağını büyüyeceğini belirttiler. Bu operasyon sürecinde helikopterlerin darbelendiğini de ifade eden gerillalar, Türk ordusunun helikopter darbesinden sonra kaygılı olduğunu ve helikopter hareketliliğini azalttığını belirttiler.

Gerillalar, Türk ordusunun Güney Kürdistan topraklarında işgal ettiği bölgelerde yaşamsal erzak sorunu yaşadığını ve her adımlarında patlayıcı tuzak eylemleri ile karşılaştıklarını, bu durumun da askerlerin psikolojisini ciddi oranda etkilediğini anlattılar.