Türk ordusu ve çetelerin Rojava'ya saldırıları sürüyor

Türk ordusu ve çetelelerin Rojava'ya yönelik saldırıları devam ediyor.

YPG Basın Merkezi, Türk ordusunun Rojava'yı hedef alan saldırılarının devam ettiğini bildirdi. YPG, “Bu saldırılar kapsamında Türk 5rdusu 1 Haziran günü saat 18.00'da Kobanê'nin batısında bulunan Bobanê köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

Türk ordusu 2 Haziran günü öğlen saatlerinde ise Afrin'in Şiye ilçesine bağlı Merwaniye köyü mevkiinden sınır ihlali gerçekleştirmiştir. Asker ve zırhlı araçlarla Rojavay’a geçen Türk ordusu bölgedeki çok sayıda ağacı kesmiştir” dedi.  

2 Haziran günü saat 24.00 sularında DAIŞ çetelerinin Kobanê batısındaki Zormixar köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğini kaydeden YPG, “Çete grupları 3 Haziran günü saat 10.30 sularında ise aynı bölgede bir sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından çete grupları alandan kaçmış ve 12.00-13.00 saatleri arasında aynı bölgeye ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir” diye belirtti.

YPG açıklamasında devamla şu hususlara dikkat çekildi:

ŞÊXLER’DE 8 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

“4 Haziran günü saat 00.30 civarında DAIŞ çeteleri Kobanê'nin güneybatısında bulunan Şêxler kasabasına sızma girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin denetimindeki noktaları hedef alan çete grubuna sert karşılık veren güçlerimiz saldırıyı püskürtmüş ve çetelere ağır darbe vurmuştur. Kısa sürede grubu çembere alan güçlerimiz, çoğunluğu intihar saldırganı 8 çete üyesini öldürmüştür. Saldırıya katılan diğer çete üyeleri ise alandan kaçmak zorunda kalmıştır. Güçlerimiz çetelere ait 8 cenazeyle birlikte 2 adet kalaşnikof ve 1 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir.

Çete saldırılarının püskürtülmesinde büyük bir fedakarlıkla çarpışan 2 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.

ŞEDADÊ’YYE SALDIRAN ÇETELERE AĞIR DARBE VURULDU

4 Haziran günü saat 04.00 sularında DAIŞ çeteleri Hasekê'ye bağlı Şedadê kasabasının güneyinde bulunan Ezawî köyü doğusundan bir saldırı düzenlemiştir. Çoğunluğu intihar saldırganlarından oluşan çete grubu güçlerimiz tarafından tasfiye edilmiştir. Saldırı düzenleyen çetelerden 10'u öldürülmüştür. Takviye güçlerle saldırılarını sürdürmeye çalışan çete grupları ile güçlerimiz arasındaki çatışmalar yer yer devam etmektedir.