GÖRÜNTÜLÜ

Türk savaş uçakları yine sivilleri hedef aldı

Türk devlet güçlerinin saldırısına tepki gösteren köylüler, ANF’ye konuştu. Türk devleti tarafından bilinçli hedef alındıklarını dile getiren Banikê köylüleri, “Bizi katliam ve zorla sürgün dayatıyorlar” dedi.

Türk savaş uçaklarının 21 Kasım günü hedef aldığı Haftanin’e bağlı Banikê köyünde, köylülere ait bağlar, bahçeler ve birçok ev zarar gördü. Türk devlet güçlerinin saldırısına tepki gösteren köylüler, ANF’ye konuştu. Türk devleti tarafından bilinçli hedef alındıklarını dile getiren Banikê köylüleri, “Bizi katliam ve zorla sürgün dayatıyorlar” dedi.

Kürt halkına yönelik saldırılarını devam ettiren Türk devleti, bu kez de Medya Savunma Alanları’ndan Haftanin’e bağlı Banikê köyünü hedef aldı. Geçmişte de birçok kez Türk savaş uçaklarının hedefinde olan Banikê köyü de 21 Kasım gecesi yine bombalandı.

Saldırıda can kaybı yaşanmazken köylülere ait bağlar, bahçeler ve birçok ev zarar gördü. Ajansımıza konuşan köylüler, Türk devletinin amacının tüm Kürt halkını katliamlardan geçirmek olduğunu söyledi.

Türk devletinin Kürdistan topraklarına saldırılarının uluslararası hukukta da yeri olmadığını ifade eden köylüler, uluslararası güçlerin de bu saldırılara sessiz kalmamalarını ve Türk devletinin saldırılarını engellemeleri gerektiğini ifade etti.

Gerçekleşen bu saldırı ile korkutularak yerlerini terk ettirilmek istendiğine dikkat çeken köylüler, kendileri için Kürdistan dışında başka yaşam alanı olmadığını ve kendilerine katliam ve zorla sürgün dayatılmak istenildiğini dile getirdi.