Tutsaklardan Şırnaklılarla anlamlı dayanışma

Aylardır kuşatma altında olan Şırnak halkıyla dayanışmak için Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan PKK ve PAJK’lı tutsaklar aralarında topladıkları 5 bin TL’yi Şırnaklı ailelere gönderdi.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan PKK ve PAJK’lı tutsaklar 8 ayı aşkındır kuşatma ve abluka altında olan Şırnak halkıyla dayanışmak için topladıkları 5 bin TL’yi Şırnak’a gönderdi. Tutsaklar aralarında topladıkları parayı kaleme aldıkları mesajla birlikte kent halkına iletildi. 

Dayanışma içinde olan tutsakların gönderdiği mektupta şöyle denildi: “Faşist zihniyet aldığı darbelerin intikamını almak için Şirnex halkımıza acı çektirmeye çalışmaktadır. Bunun en somut biçimde Şirnex halkımızı evlerine, topraklarına dönmeyi engelleyerek bu soğuk kış şartlarında dışarıda bırakarak yapmaya çalışmaktadır. Amed zindanındaki PKK ve PAJK’lı tutsaklar olarak T.C faşizminin bu politikalarını halkımızla birlikte yerle yeksan edeceğimizi belirtiyor, sembolik olarak 5 bin TL’yi halkımıza gönderiyoruz.

Özyönetim direnişinin efsanevi komutanı Çiyager’in dediği gibi ‘Son ne olursa olsun muhteşem olacak’ bu inanç ve umutla Şirnex halkımızın direnişine güç vereceğiz.

Selam ve saygılarımızı gönderiyoruz.”