Urfa'da 24 gözaltı, Hatay'da 1 tutuklama

Urfa'nın ilçelerinde DBP İlçe başkanı, Azadiya Welat çalışanının da aralarında bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Hatay'da ise düğünde Kürtçe şarkı söyleyen 1 kişi tutuklandı.

Kürt halkını katliamlarla teslim alamayan AKP/Saray, siyasi soykırım operasyonlarına hız verilmesi talimatında bulunuyor. Bu kapsamda, Urfa'nın ilçelerinde en az 24 kişi gözaltına alınırken, Hatay'da da bir düğünde Kürtçe şarkı söyleyen müzisyen tutuklandı.

URFA

Urfa'nın Siverek (Girê Sor) ilçesinde polis ev baskınları düzenledi. Baskınlarda, DBP İlçe Eşbaşkanı Garip Yeşil, Azadiya Welat gazetesi çalışanı Emin Aluç, eğitimciler Belgin Gülben ile Ferdi Yaşar, HDP İlçe Yöneticisi Mustafa Geyik ve Mehmet Utku Arselim'in de aralarında bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. 

Pirsus (Suruç) ilçesinde de Sarayaltı, Eraban (Karadut), Aydın, Yıldırım mahallelerinde ev baskınları yapıldı. Polis ve jandarmanın bu baskınlarında da belediye meclis üyeleri Abdi Gümüş ve Serdar Tekinalp ile İsa Tekin, Yunus Özaras ve Mehmet Tavas isimli kişiler gözaltına alındı. 

Ceylanpınar'da ise dün akşam saatlerindeki baskınlarda, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Nezir Atilla ile Sabri Işık, Nahsan Dağtekin, Mazlum Dağtekin, Ferit Demirtaş, Faik Ökten ve Halil Bozan adlı kişiler gözaltına alındı. 

Kentte gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

HATAY 

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Özerli Mahallesi'nde dün bir düğüne polis baskını düzenlendi. Düğünde şarkı söyleyen Murat Ocak, gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Ardından savcılığa ve "Kürtçe şarkı söyleyerek örgüt propagandası yaptığı" gerekçesiyle sorgu hakimliğine sevk edilen Ocak, tutuklandı. Ocak'ın Adana Kürkçüler Cezaevine gönderildiği öğrenildi.