Uzun Yürüyüşçüler toplanmaya başladı

"Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" şiarıyla düzenlenecek Uzun Yürüyüş, 1 Şubat'ta Luxemburg'ta başlayacak ve 11 Şubat'ta Strasbourg'ta tamamlanacak. Avrupa'nın değişik yerlerinden enternasyonalistler yürüyüş için gelmeye başladı.

"Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" şiarıyla düzenlenecek yürüyüş için, Avrupa'nın değişik yerlerinden enternasyonalistler gelmeye başladı. Kürt dostları, kendi örgüt, kurum ve sivil toplum örgütlerini temsilen yürüyüşe katılacak.

Kürt dostları, sadece destek için değil, kendi değerlerini savunmak için de yürüyüşe katılacaklarını, Öcalan'ın fikirlerinin kendileri için de önemli olduğunu kaydetti.

Uzun Yürüyüş için Fransız Sosyalist Partisi de destek çağrısı yaptı. 

Yürüyüşçüler, aynı zamanda Metz Belediyesi'nin de misafiri olacak. 3 Şubat akşamı belediye ile ortak yürüyüş ve Rojava üzerine bir konferans düzenlenecek.

ÇAĞRILAR

Kürt halkının dostları, Uzun Yürüyüşte geçtikleri güzergah boyunca belediye, sendika, basın, sivil toplum örgütü ve parlamenterler ile görüşmeler yapacak. Yine yürüyüş boyunca Öcalan'ın felsefesini seminerlerde işleyecekler.

Kürt dostlarının yürüyüşü Luxemburg Avrupa Adalet Divanı önündeki basın toplantısıyla başlayacak. Avrupa Adalet Divanı'nda halen PKK`nin 'terör listesi'nden çıkarılması için dava sürüyor. Kürt dostları bu vesileyle listeye karşı olduklarını dünyaya duyuracak.

Sivil toplum örgütü, basın, insan hakları savunucuları ve demokratlar da yürüyüşün hedeflerine destek vermeye çağrıldı.

Başta AB, AK, BM ve diğer güçler de Türkiye`nin tüm katliam ve yok etme politikalarına karşı sessizliklerini bozmaya çağrıldı.

Yine Öcalan'a karşı olan sorumluluklarını yerine getirme ve bir an önce tüm hukuksuzluklara son verecek girişimlerde bulunma çağrısı yapıldı. 

Kürt dostları, Kürtlerin statülerinin tanınması ve temel siyasal muhatap kabul edilmesi çağrısında bulunacaklar.

GÜZERGAHLAR

Yürüyüş gün ve güzergahları şöyle:

1 Şubat: Luxemburg / Audun-le-Tiche

2 Şubat :  Audun-le-Tiche / Thionville

3 Şubat: Thionville / Talange

4 Şubat: Talange / Landremont

5 Şubat: Landremont / Saint-Avold

6 Şubat: Saint-Avold / Puttelange-aux-Lacs

7 Şubat: Puttelange / Sarre-Union

8 Şubat: Sarre-Union / Phalsbourg

9 Şubat: Phalsbourg / Wasselonne

10 Şubat: Wasselonne / Strasbourg