Van'da AKP'den yolsuzluğa terfi

İsmi bugüne kadar çeşitli yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen AKP’li Tuşba Belediye Meclis Üyesi Süleyman Can, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına üst düzey memur olarak atandı.

AKP’li Tuşba Belediyesi'nde 2014 yılından bu yana encümenlik yapan Süleyman Can, hakkındaki yolsuzluk iddialarına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığına terfi ettirilerek ödüllendirildi.

AKP’li Süleyman Can, 2009'a kadar Van Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde Harita Mühendisi olarak çalıştı. Bu dönemde BDP’li Belediye tarafından yolsuzluk nedeniyle işten çıkarıldı. Sözleşmeli olduğu Van Büyükşehir Belediyesi'nde işine son verilen ve yolsuzluk iddiaları yargıya taşınan Can, 2011'deki depremden önce harita mühendisliği işine girdi.

RÜŞVETTEN SONRA AKP'Lİ BELEDİYEYE

Yaklaşık 2 trilyon borçlu olduğu Van’da yapılan imar değişikliklerinde kuyumcu esnaflardan aldığı rüşvetle borcunu ödedi. 2014 yerel seçimlerinde AKP’li Tuşba Belediyesi'ne encümen oldu.

AKP'Lİ BELEDİYEDE DE DEVAM

Tuşba Belediyesi'nde de yolsuzluğa devam eden Can’ın sadece işverenlerden yüz binlerce lira aldığı biliniyor.

ATANDI, GİTMEDİ, MAAŞ GELİYOR

Kesintisiz yolsuzluk bagajı bilinen Süleyman Can, yaklaşık bir yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığına üst düzey memur olarak atandı. Harita mühendisi olarak Ankara’ya yeni görevine atanan Can, Ankara'ya gitmedi. Van’da oturmaya devam eden Can'a Ankara'dan maaş geliyor. Süleyman Can da partisi AKP de memnun.