Van’da ‘HAYIR'lı çalışmalar sürüyor

HDP ve DBP Van İl Örgütleri Newroz hazırlıklarını sürdürüyor. Hazırlıklar kapsamında düzenlenen halk ziyaretlerinde halkla bir araya gelen HDP ve DBP’liler herkesi Newroz alanına davet etti.

İPEKYOLU

21 Mart’ta kutlanacak Newroz kutlamaları ve 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandum çalışmaları kapsamında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Nadir Yıldırım ile HDP ve DBP Van İl ve ilçe yöneticileri halk buluşması gerçekleştirdi. Burada söz alan Yıldırım, Kürtlerin her dönemden daha güçlü olduğunu kaydetti.

HDP ve DBP’nin 21 Mart Salı günü Van’da gerçekleştirilecek olan Newroz kutlamaları ve referandum çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar kapsamında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım ile HDP ve DBP’li yöneticiler İpekyolu İlçesi Şafak Mahallesinde halk ile buluştu. Halk evinde gerçekleşen buluşmaya yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yıldırım, burada halkı Newroz kutlamalarına davet etti.

KÜRTLER HER DÖNEMDEN DAHA GÜÇLÜ

Halk buluşmasında söz alan Yıldırım, Kürt halkının her dönemden daha güçlü olduğunu belirterek “Kürtler tarihinde hiç bu kadar güçlü olmamışlardı. Kürt halkının öncülüğünde halklar özgürlüğe yürüyor. Bugün Kürtlerin öncülük ettiği Rojava Devrimi tüm halkların devrimi olmuştur” dedi.

AKP GÜÇ KAYBEDİYOR

AKP iktidarının her geçen gün güç kaybettiğini dile getiren Yıldırım “AKP en güçsüz dönemini yaşıyoruz. Biz ise en güçlü dönemimizi. Bu yüzden ellerinden geldiğince savaşı derinleştiriyorlar. Bu güçsüzlüklerinden kaynaklanıyor. Uluslararası arena da bir kıymetleri kalmamıştır. Siyasetten çökmüş durumdadırlar. Ekonomik olarak her şeylerini yitirdiler. Devletin tüm mal varlıklarını satışa çıkarıyorlar. Ellerinde bir milliyetçilik kalmış. İttifak yapacak bir MHP kaldı. Bu milliyetçi-faşist ittifakı Kürtlerin önünü almak için geliştiriyorlar. Türk halkı da bunlardan bıktı. Artık bizden umut bekliyorlar. Bu yüzden 2017 Newroz’u tarihi bir öneme sahiptir. Her Newroz bizi bir adım daha ileri taşıyor bu Newroz’da öyle olacaktır. Özgürlük çığlığımızı ne kadar büyütürsek, onlar da referandum da o kadar çözüleceklerdir” diye konuştu.

Yıldırım, son olarak Van halkını 21 Mart Salı günü Van Kalesi eteklerinde kutlanacak olan Newroz’a davet etti.

HALKA EL İLANI DAĞITILDI

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş, HDP Van Milletvekili Adem Geveri İpekyolu İlçesinde kentin en işlek caddeleri olan Cumhuriyet ve Maraş Caddelerinde halka el ilanı dağıtarak Newroz kutlamalarına çağırdı.

EDREMİT

Newroz çalışmaları için mahalleri dolaşan partilileri, yurttaşlar renkli görüntülerle karşıladı.

Van HDP Edremit ilçe örgütü, Newroz çalışmaları kapsamında mahallelerde halkla bir araya geldi. Yaklaşık 20 kişilik partili gruba HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, yerine kayyum atanan Edremit Belediye Eşbaşkanı Rojbin Sevil Çetin ve Newroz kutlamalarını takip etmek için Almanya'dan gelen 10 kişilik heyette eşlik etti. Newroz'a 2 gün kala çalışmaların yoğunlaştığı kentte genelinde, Edremit ilçesine bağlı mahalli ve esnaf davet edildi.

ALMAN HEYETİNE YOĞUN İLGİ

Partililer, Edremit ilçesine bağlı Dilkaya Mahallesinde önce taziye ziyareti gerçekleştirirken, burada mahalle halkının hazırladığı yemekte yurttaşlar bir araya geldi. Yemekte halkla sohpet eden Alman heyet, yurttaşlarla bol bol fotoğraf çekip Newroz hakkındaki fikirlerini sordu.

HALKLA BİRLİKTE HALAY ÇEKTİLER

Taziye ziyaretinden sonra Çiçekli mahallesini gezmeye çıkan partililer mahalledeki evleri tek tek dolaşıp hem Newroz broşürleri dağıttı hem de "Hayır" üzerine kısa ve renkli sohbetler yaptı. Çiçekli mahallesindeki fırıncı, lokanta esnafını ve Petrol Ofisi çalışanlarını ziyaret eden gruba halk yoğun ilgi gösterdi. Bir kasabın önünde esnafla sohbet eden partililer ve Alman heyet dükkânın önünde şarkı söyleyip halay çekti. Halayı gören çevre esnafı halaya zılgıtlarıyla katılırken, yoldan geçen araçlar da korna çalarak destek verdi. Anons aracında çalan Newroz müziklerini duyan yurttaşlar yolda araçlarını durdurup partililere referandum sonuçları üzerine düşüncelerini ve tahminlerini aktardı. Newroz çalışmaları, ilçe esnafı ve Şehit Fırat Mahallesi ziyaretleriyle devam etti.

TUŞBA

HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan’da, DBP’li Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Tuşba’ya bağlı köylerde halk ziyaretleri gerçekleştirerek Salı Günü yapılacak olan Newroz kutlamalarına davet etti.