Van’daki açlık grevi ikinci gününde

Cezaevlerinde yayılan eylemlere destek vermek amacıyla Van'da ailelerin başlattığı açlık grevi eylemini, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP Van milletvekilleri Nadir Yıldırım, Bedia Özgökçe, HDP ve DBP il yöneticileri ile çok sayıda kişi ziyaret etti.

DBP Van İl Örgütü binasında gerçekleştirilen ve 2'nci gününe giren eylemde konuşan Güven, cezaevlerinde süren açlık grevlerine destek olmak amacıyla ülke illerinde eylemlerin sürdüğünü belirterek, “Herhalde halen Kürtlerin direnişinden, zindan direnişlerinden haberdar değiller. AKP iktidarı ve bakanları, tarihteki zindan direnişlerine baksınlar. Kemal Pirler, Mazlum Doğanlar zindanlarda direndi ve bu direnişleri ile başarıya ulaştı” dedi. 

Leyla Güven, İmralı tecridinin bir an önce kaldırılması ve cezaevlerindeki koşulların düzeltilmesini istedi.

Cezaevlerindeki açlık grevi eylemlerinin son çare olduğunu ve böyle bir yola başvurulmasının insani boyutların dışına çıkıldığının göstergesi olduğunu kaydeden HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım ise, “Biz dışarıda bile AKP hükümetinin faşizan uygulamalarına yoğun bir şekilde maruz kalıyoruz. Bu faşizan uygulamalar dışarıda bile bu kadar hissediliyorsa cezaevlerinde daha derin ve yoğun bir şekilde sürdürülüyordur’’ dedi.

Cezaevlerindeki eylemlerle dayanışma çağrısında bulunan Yıldırım, “Biz devam eden faşizmi ancak dayanışma ile İmralı tecridini kırarak yenebiliriz" dedi.