‘Van Kapalı Cezaevi işkence haneye dönüştü’

Van Kaplı Cezaevinde tutuklu bulunan siyasi tutsak Adem Er gönderdiği mektupta, gardiyanlar tarafında sürekli darp edildiğini ve Van Kapalı Cezaevi’nin adeta bir işkence haneye dönüştüğünü yazdı.

Kürdistan ve Türkiye cezaevlerindeki siyasi tutsaklara yönelik baskı ve hak ihlalleri artarak devam ediyor. AKP tarafından yönetilen cezaevleri adeta taciz ve işkence hanelere dönüştü. Van Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan siyasi tutsak Adem Er, İHD Van Şubesi’ne gönderdiği mektupta, gardiyanlar tarafımda sürekli darp edildiğini ve Van Kapalı Cezaevinin adeta bir işkence haneye dönüştüğünü yazdı.

‘SİYASİ TUTSAKLAR DARP EDİLİYOR’

Son bir aydan fazladır gardiyanların her gün kovuşlarda arama yapıldığına dikkat çeken siyasi tutsak Adem Er, “Gardiyanlar odalara girerek bütün eşyalarımıza el konuyorlar ve bizi darp ediyorlar. Gardiyanlar keyfi bir şekilden kovuşlara giriyor ve arama yapıyorlar. El saatlerimize el konuldu, bize gazete ve dergi verilmiyorlar. Van Kapalı Cezaevi yeni olduğu için çok soğuk. Bütün kamuoyuna sesleniyorum bu zulme artık son verin” dedi.

‘FAŞİST SLOGANLARLA HAKARET EDİYORLAR’

Van Kapalı Cezaevinin adeta bir işkence haneye dönüştüğünü yazan Er şunları belirtti: “Çok sayıda Gülen Cemaat davasında tutuklu bulunan tutuklu, PKK’li tutsakların bulunduğu blokların arasına yerleştirildi. Bunlar her gün onur kırıcı sözler ve sürekli bize küfür hakaret ediyorlar. Defalarca Cezaevi Müdürüne başvurduk ama her defasında Cezaevi Müdürü sesiz kaldığını.”