GÖRÜNTÜLÜ

Xurmatulu gençlerden Türk devletinin Güney Kürdistan’ı işgal planına tepki

Türk devletinin Güney Kürdistan’a dönük askeri operasyon hazırlıklarına karşı tepki gösteren Xurmatulu gençler, “Bu Kürdistan’ı işgal planıdır. Güney Kürdistan halkı olarak buna karşı olduğumuz gibi direneceğiz de” dedi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’daki askeri varlığı ve Güney Kürdistan’a dönük askeri operasyon hazırlıklarına karşı tepki gösteren Xurmatulu gençler, “Bu Kürdistan’ı işgal planıdır. Güney Kürdistan halkı olarak buna karşı olduğu muz gibi direneceğiz de” dedi.

ANF’ye konuşan Xurmatulu gençler, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik saldırılarına tepki gösterdi.

Erdoğan’ın Osmanlı hayalini gerçekleştirmek ve Kürdistan’ı işgal etme için Güney Kürdistan’a saldırdığını söyleyen Xurmatulu Komünist Parti üyesi Hemin Barzan “Türk devletinin Güney Kürdistan’da askeri varlığı Osmanlı hayalinin bir üründür. Bu Kürdistan’ı işgal planıdır. Güney Kürdistan halkı olarak buna karşı olduğu muz gibi direneceğiz de. Türklerin işgaline yardımcı olan işbirlikçi Kürtleri de tarih hiçbir zaman affetmeyecektir” dedi.

Türk devletinin işgal için geldiğini söyleye Ümüt Fazıl da şunları söyledi: “Hiçbir şekilde Türk devletinin Güney Kürdistan’da varlığını kabul etmiyoruz. Türklerin Kandil’e operasyon yapmasının nedeni, bütün Güney Kürdistan’ı işgal etmeye geldiğinden içindir. Buna karşı biz, Türkiye’nin bu saldırılarına karşı kendimizi feda etmeye hazırız.”

İşgalcileri Kürdistan topraklarında görmek istemediklerini söyleyen Mıhemmed Duzi, “Xurmatulu genç olarak bu ülkeyi savunmak için gerillalar ile birlikte kanımızı dökmeye hazırız” diye konuştu.

Dört parça Kürdistan’ın birer Kandil olduğunu söyleyen Ahmet Bekir de şunları dile getirdi: “Erdoğan ve AKP iyi bilsin ki Kürdistan’ın her şehri ve evi Kandil’dir. Kandil artık halkın için de yaşıyor. Erdoğan hayallerin peşinde gidiyor. Kürtler parti çıkarlarını bir kenara bırakıp bu dönemde Kürt birlikteliğini oluşturmalıdırlar. Gün birlikte ortak hareket etme günüdür.”