Yan yana sonsuzluğa uğurlandılar

Sur'daki direnişte yaşamlarını yitiren Morgül ve Girçek, Amed'de sonsuzluğa uğurlandı.

Amed Sur ilçesindeki öz yönetim direnişinde Ocak ayında yaşamını yitiren ve cenazeleri 2 ay ilçede mahsur kaldıktan sonra Antep'te belediye mezarlığına defnedilen Cihat Morgül (14) ile Turgay Girçek (19), DNA işlemlerinin ardından aileleri tarafından alınarak Amed'e getirildi. 
Omuz omuza mahallelerini korurken katledilen Morgül ve Girçek, yüzlerce kişi tarafından merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda son yolculuklarına uğurlandı. 

'KATİL ERDOĞAN' SLOGANLARI

Cenaze törenine Sur direnişinde yaşamını yitirenlerin aileleri, HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, DBP ve HDP yöneticileri de katıldı. İki direnişçinin tabutları, PKK bayraklarına sarılı halde mezarlığa getirildi. 
Cenazeler, namazın ardından yan yana defnedilirken, sık sık "Şehîd namirin" ile "Katil Erdoğan" sloganları atıldı ve Çerxa Şoreşe Marşı okundu.
Baba Cahid Morgül, törendeki konuşmasında, oğlunun en son sosyal medya hesabından, "Biz yenilirsek tekrar ayağa kalkarız, ama onlar kaybederse bu diktatörlüklerinin sonu olur" mesajını paylaştığını aktardı. Baba Morgül, "Kürt halkı bu küçük bedenli kayıplarını unutmasın" dedi.

'TÜM ÇOCUKLARIM HAZIR!'

Baba Murat Girçek ise tüm çocuklarının mücadeleye hazır olduğunu vurguladı. 
MEYADER Şube Eşbaşkanı Ayşe Dicle de öfkelerinin büyük olduğunu ifade ederken, cenazeler üzerinden ailelere işkence yapıldığını kaydetti.
Cihat Morgül ile Turgay Girçek için Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri Mahallesi'ndeki Şeqlat Taziyeevi'nde taziyeler kabul edilecek.