GÖRÜNTÜLÜ

YAT’tan çetelere operasyon

Anti Terör Birlikleri(YAT) DAIŞ çeteleri denetimindeki alanlarda gerçekleştirdiği operasyonda 2 çeteyi öldürdü. YAT, 120 mm’lik 2 adet havanı da imha etti.

YPG Basın Merkezi, 14 Mayıs günü saat 10.00 sularında Anti Terör Birliklerinin (Yekîneyên Antî Teror-YAT) DAIŞ çetelerinin denetimi altında bulunan alanlarda bir operasyon düzenlediğini bildirdi. YPG, Şedad kasabasına bağlı Mekmen köyünün 3 km güneybatısında bulunan Siyad köyünde düzenlenen operasyonda havan silahı uzmanı 2 çetenini öldürüldüğünü vurguladı. YPG, “Operasyon esnasında çetelerin saldırılarında kullandığı 120 mm'lik bir havan ile 5 havan roketi imha edilmiş, çetelere ait 2 adet kalaşnikof, 2 adet raxt, 16 adet kleş şarjörü, 6 el bombası, 1 telsiz cihaz, 1 adet motosiklet ve bazı belgeler ele geçirilmiştir. Güçlerimiz sorunsuz bir şekilde üs alanlarına dönmüştür” dedi.

YPG açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

“14 Mayıs günü saat 17.30'da Suriye Ulusal Koalisyonu üyesi çete grupları İdlib kuzeyindeki mevziilerinden Afrin-Cindirês yoluna yönelik katyuşa roketleriyle bir saldırı düzenlemiştir.

Çete grupları gece saatlerinde de Ezaz bölgesindeki mevziilerinden Efrin'in Şerawa ilçesine bağlı Başemrê köyüne yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir.

14 Mayıs günü saat 12.00'da ve saat 17.00'da DAIŞ çeteleri Aşağı Cerablus'taki mevziilerinden Kobanê'ye bağlı Şêxler kasabasına yönelik ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.

Çete grupları aynı gün saat 12.00'da Şêxler güneyindeki Qereqozax köyüne de ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir.

DAIŞ çeteleri 14 Mayıs günü 09.00 ile 12.00 saatleri arasında Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının güneybatısına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

DAIŞ çeteleri 15 Mayıs günü saat 06.00'da da Tişrîn barajının güneyine yönelik ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir. “