YBŞ savaşçısı Karker için görkemli uğurlama

YBŞ savaşçısı Brusk Karker, binler tarafından uğurlandı. Cenaze törenindeki konuşmalarda, "Özgür ve bağımsız bir irade sahibi Şengal’i yaratana kadar DAİŞ çetelerine karşı her yerde savaşılacak" mesajı verildi.

DAİŞ çeteleri tarafından kaçırılan Êzidî kadın ve çocuklar için Minbic’i Kurtarma Operasyonu’na katılan ve 28 Haziran’da yaşamını yitiren YBŞ savaşçısı Sıfiyan Heci Ehmed’in (Brusk Karker) cenazesi Şengal’e uğurlandı. Cenaze, Derik kentinden büyük bir konvoyla uğurlandı. 

HPG-YJA-Star, YBŞ-YJŞ, YPG-YPJ güçleri ile birlikte Şengal Kurucu Meclisi, Şengal Êzidî Kadın Meclisi, Newroz Kampı yönetimi ve halkı, Derik Şehit Aileleri Kurumu, Rojava özsavunma güçleri üyeleri ve binlerce kişi düzenlenen törende hazır bulundu. 

Karker’in cenazesi düzenlenen törenin ardından, binlerce Rojavalı tarafından büyük bir konvoy eşliğinde Rojava'dan Şengal’e götürüldü. Konvoy Şengal’in Sinone ilçesinde HPG,YJA-Star, YBŞ, YJŞ güçleri ve anneler tarafından karşılandı. Sinone’de Êzidî inancına göre dini vecibeler yerine getirildikten sonra cenaze yüzlerce araçlık konvoyla Şehid Dilgeş  ve Şehit Berxwedan Şehitliği’ne götürüldü. Burada da yüzlerce kişi tarafından karşılanan cenaze omuzlara alınarak şehitliğe taşındı. 

'YOLDAŞINI KURTARIRKEN ŞEHİT DÜŞTÜ'

Askeri törenin ardından, Êzidî Toplum Koordinasyonu Üyesi Zeki Şengalî tarafından bir konuşma yapıldı. Şengalî, başsağlığı mesajından sonra şunları söyledi: 

"Şehid Brusk Êzidî kadın ve çocuklarına uygulanan katliamın intikamını almak amacıyla silah kaldırdı ve son anına kadar çetelere karşı savaştı. Bu amaçla çetelerin elindeki Êzidî kadınlarını kurtarabilmek amacıyla gönüllü bir temelde yönünü Minbic’e çevirerek Minbic’i Kurtarma Operasyonu içerisinde yer aldı kahramanca mücadele etti ve yoldaşını kurtarırken şehit düştü.

Brusk ülke, din, inanç ve kültür sınırlarını kaldırmış ve Êzidîlerin intikamını alabilmek için yönünü Rojava’ya dönmüştür. Brusk yaşamı ve mücadelesiyle Êzidî ve Kürt halklarına bir mesaj bırakmıştır. Bu mesaja verilecek cevap birlik olmaktır. Bunu hepimiz bilmeli ve gereklerini yerine getirmeliyiz.”

Şengal İnşa Meclis Başkanı Salih Xidir ise şunları belirtti: “Tüm dünya ve halkımız bilmelidir ki, ne olursa olsun ve çeteler nereye giderse gitsin ellerimiz yakalarında olacaktır. Tek bir çete dahi kalmayana kadar Êzidxan ve Melekê Tawus savaşçıları çetelere karşı mücadele edecektir. Özgür ve bağımsız bir irade sahibi Şengal’i yaratana kadar DAİŞ çetelerine karşı her yerde savaşacak ve başta kadın ve çocuklarımız olmak üzere tüm insanlarımızın intikamını alacağız.” 

Şengal Diasporası Meclisi Üyesi Beşir Êzidî de Şengal halkına ve Brusk’un ailesine başsağlığı dileyerek Brusk Karker üzerine bir şiir okudu. 

Newroz Kampı ve Şehit Aileler Kurumu adına konuşan Nayif Ali, özgürlüğün bedelinin ağır olduğuna dikkati çekerek, “Ülkemizin bedelini kızlarımız ve oğullarımız ödemektedir. Çocuklarımız için özgür bir gelecek yaratabilmek için şehit Brusk ve daha birçokları canlarını feda ediyorlar" dedi.

AİLE: GURUR DUYUYORUZ

Şehit Brusk Karker’in annesi ve amcasının oğlu da yaptıkları konuşmada gurur duyduklarını söyleyerek, “İnsan dünyaya geldiğinde, ölüme de gözlerini açar. Bu yüzden ölüm bir defa gelsin o da onurlu ve değerli olsun. Brusk halkının intikamını almak ve Êzidî kadınlarını çetelerin elinden kurtarmak için şehit düştü. Asla pişman değiliz" dedi.

YBŞ savaşçısı Brusk Karker, konuşmaların ardından özgürlük savaşçıları tarafından toprağa verildi.