YJŞ/YBŞ:Hedefimiz tüm Ezidxan köylerini özgürleştirmek

YJŞ/YBŞ Komutanlığı, Êzidî Kadınları İntikam Hamlesi kapsamında yaşanan çatışmalarda 15'ten fazla DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü belirtti. YJŞ/YBŞ, "Hedefimiz tüm Ezidxan köylerini kurtarmak ve esirlerimizi özgürleştirmektir" dedi.

YJŞ/YBŞ Komutanlığı, Êzidî Kadınları İntikam Hamlesi’ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

11 Kasım günü Şengal’in güneyinde bulunan Sekiniye, Heyale ve Sewra köylerine yönelik bir hamle başlatıldığını belirten Komutanlık, “Hamlemizin adı ‘Êzidî Kadınları İntikam Hamlesi’dir. Bu çerçevede operasyonun ilk günü beş koldan saldırı yapıldı. Sabah saat altı da bu köylerin savunmasını yapan dört tepeye baskın yapıldı. Kısa bir süre içerisinde her dört tepe düşürüldü. Bu tepelerin etrafında çok fazla mayın olduğu için yavaş hareket edildi. Yine Sewra köyünün güvenliğini sağlayan Şilo ve Medivan arasındaki üçgende bulunan asayiş noktası alındı. Tepeler köylere hakim olduğu için gün boyunca köyde bulunan çetelere yönelik etkili suikast ve havan atışı yapıldı. Tepeye müdahaleye gelen bir araçta mayın patlatıldı. Sekiniye köyünü takviye amacıyla gelen üç araçtan ikisi tümden imha edildi. Ve bu araçlar alev alarak yandı. Bu araçlardan biri bomba yüklüydü. Bir araç ise darbelendi. Bu temelde üç araç tamamen imha edildi bir araçta darbelendi. Bu çatışmada 5 cenaze ark eline geçti. İmha olan araçlarla birlikte düşmanın kaybı 15 üzeridir” dedi.

Komutanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Operasyon devam ediyor. Sewra ve Sekiniye köylerine doğru ilerleyiş sürüyor. Yine Sekiniye ve Siba Şex Xıdır köyleri arasındaki çete geçişlerini ve takviyelerini engellemek için bir kol yol güzergahını kesmek için o hatta ilerliyor.

Hedefimiz tüm Ezidxan köylerini kurtarmak ve esirlerimizi özgürleştirmektir.

Ele geçen Malzemeler

12,5 doçka ve mermi ve zinciri

3 adet BKC ve mermi ve zincirleri

2 B7 ve 20 roketi

5 kleş raxtlarıyla birlikte 15 jarjör

1 gulok tabanca

1 teleskop dürbünü

3 hidra el cihazı

1 telefon

Ayrıca tepelerde bulunan 50 mayın etkisizleştirildi

Hamle devam ediyor.”