YNK'li Mahmut: 'HAYIR'la durduralım

YNK'nin milletvekillerinden Salar Mahmut, Kürt düşmanlığını varlık gerekçesi yapmış devleti durdurmak için tüm Kuzey Kürdistanlıları 'Hayır'a çağırdı.

16 Nisan'da yapılacak referandumda DTK ve HDK bileşenlerinin 'Hayır' tercihinin haklılığını teslim ederek, destek veren YNK'nin milletvekillerinden Salar Mahmut, Kürt düşmanlığını varlık gerekçesi yapmış devleti durdurmak için tüm Kuzey Kürdistanlıları 'Hayır'a çağırdı.

Türk devletinin bu anayasal değişiklikle Kuzey Kürdistan’da ölüm, yıkım ve talana dayalı tasfiyeyi geliştirmeyi hedeflediğini belirten YNK Milletvekili Salar Mahmut, "HDP’nin 'Hayır'lı tercihini sonuna kadar destekliyoruz. Kesinlikle bu tüm Kürdistanlıların tercihi olmalı. Oy hakkı olan herkes, sandığa gidip 'Hayır' diyerek, bu zulüm çarkını durdurmaya katkı sunsun" dedi.

Türk devletinin, Kürdistan'ın tüm parçalarındaki kazanımları da bertaraf etmek istediğinin farkında olan YNK, Rojava Devrimi'ni desteklediği gibi Kuzey Kürdistan ve Türkiye'de de Kürtlerin öncülük ettiği mücadelenin yanında duruyor. Erdoğan’ın Kuzey Kürdistan kentlerinde geliştirdiği yıkımları, diktatörlük rejiminde daha da derinleştirmeyi hedeflediğini belirten YNK Milletvekili Salar Mahmut, ANF'ye konuştu.

DEMOKRASİYİ ZATEN RAFA KALDIRMIŞ

Türk devletinin uzun süredir demokrasiyi rafa kaldırdığı için giderek dünyadan izole olduğuna işaret eden YNK Milletvekili Mahmut, ağır aksak yürüyen parlamenter sistemi de ortadan kaldırarak sultanlığa dönüş yapmaya çalıştığını söyledi. Türk devletinin siyasi, ekonomik açıdan olduğu kadar uluslararası ilişkileri açısından da giderek büyük bir kırılma ve yalnızlaşma yaşadığını kaydeden Milletvekili Salar Mahmut, bu zihniyetteki devletin Kürt sorununun çözümüne dair perspektifinin olmadığını/olamayacağını vurguladı.

MECLİS ZEMİNİNDE ÇÖZÜMÜ ENGELLEDİ

Kürtler ve diğer toplumsal kesimlerin, demokratik ve barışçıl çözümü esas alarak, iradelerini Meclis'e taşırma, oradan bir çözüm geliştirme gayretinde olduğuna dikkat çeken YNK'li Mahmut, AKP yönetimindeki Türk devletinin buna olanak tanımadığını söyledi.

DIŞ SİYASETİ DE KÜRT DÜŞMANLIĞI

"İradesini hiçbir şekilde kabul etmedikleri gibi seçilmiş meşru temsilcilerini de alıp zindanlara attı" diyen Salar Mahmut, şöyle devam etti: "Türk devleti, Kuzey Kürdistan’da olduğu gibi, Ortadoğu’da da Kürtlere dönük büyük bir düşmanlık siyaseti izliyor. Dikkat edin Batı Kürdistan'da ve Güney Kürdistan’da Kürt halkının en doğal haklarına karşı tüm gücünü seferber etmiş durumda. Kürdistan'ın bu iki parçasında da işgalci güç konumundadır. Aynı şekilde Kuzey Kürdistan şehirlerini yakıp yıktı, herkesi alıp zindanlara atıyor."

TASFİYEYİ GELİŞTİRMEYİ HEDEFLİYOR

Türkiye’de özgürlüklerin ve demokrasinin gelişmesini, hakim olmasını istediklerini ifade eden YNK'li vekil Salar Mahmut, ancak Türk devletinin bu anayasal değişiklikle Kuzey Kürdistan’da ölüm, yıkım ve talana dayalı tasfiyeyi geliştirmeyi hedeflediğini söyledi. Buna karşı Kürt sorununun her yerde ve özellikle de Kuzey Kürdistan’da demokratik yollarla çözümünün doğru olacağını görerek destek verdiklerini anımsatan YNK'li Mahmut, "Ancak Türk devleti bu referandumla tamamıyla demokrasiyi rafa kaldırarak diktatörlük sistemini hakim kılmaya çalışıyor. Biz kesinlikle buna karşı duruyoruz" dedi.

YNK, HDP VE KUZEY'İN YANINDA

YNK olarak Kuzey Kürdistan halkının özgürlük mücadelesinin yanında olduklarını, referandumda da tüm Kürtlerin 'Hayır' diyerek, Erdoğan diktatörlüğüne geçit vermemesi çağrısı yaptıklarını kaydeden YNK Milletvekili Salar Mahmut, son olarak şunları söyledi: "DTK ve HDK bileşenlerinin 'Hayır' kampanyasını ve tercihini sonuna kadar destekliyoruz. Ancak bu şekilde eşbaşkanları, milletvekilleri, belediye eşbaşkanları ve kadroları özgürleşerek, Kürt sorununda demokratik çözümün önünü açabilirler. Bütün Kürdistanlıları ve demokrasiden yana olanları da 'Hayır'da buluşmaya çağırıyoruz.”