YNK ve Goran Hareketi düzenlediği törenle anlaşma metnini açıkladı

YNK ve Goran Hareketi vardığı anlaşmayı Süleymaniye’de Şarê Ciwan Oteli’nde gerçekleştirdiği bir törenle açıkladı.

Süleymaniye’de bugün yerel saat ile 18:00’da Şarê Ciwan Oteli’nin salonunda gerçekleştirilen törenle YNK ve Goran Hareketi arasında bugün imzalanan anlaşma açıklandı. Anlaşma metninin okunduğu törende Goran Hareketi lideri Newşîrwan Mustafa, YNK Genel Sekreteri yardımcısı Kusret Resul ve her iki partinin onlarca üyesiyle, diğer partilerin temsilcileri de hazır bulundu. 

Anlaşma metninin okunması ardından Goran Hareketi lideri Newşîrwan Mustafa bir konuşma yaparak “Kürdistan bölgesi siyasi ve ekonomik bir krizle karşı karşıya kalmıştır. Bu anlaşma toplumsal adalet amacıyla gerçekleştirilmiştir. Sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla gerçekleştirilmiştir. Ekonomik, siyasi sorunlarla birlikte adalet ve eğitim sorunlarına çözüm olmak için gerçekleştirilmiştir. Bu anlaşma Kürt halkını örgütlendirmek için gerçekleştirilmiştir. Anlaşmanın içeriği Kürdistan bölgesi halkının talepleri doğrultusundadır ve bu nedenle de önem taşımaktadır” diye konuştu.

Goran Hareketi lideri Newşirwan Mustafa’nın ardından YNK Genel Sekreter yardımcısı Kusret Resul da konuşmasında her iki parti arasındaki anlaşmayı başta her iki parti olmak üzere herkese kutladı. 

‘BUGÜN TARİHİ BİR GÜNDÜR’

Kusret Resul’un konuşması ardından  YNK politbüro üyesi Seedi Ahmed Pîre ve Goran Hareketi sözcüsü Şoreş Hacı her iki parti adına ortak basın açıklaması düzenledi. 

Basın açıklamasında ilk olarak konuşan YNK politbüro üyesi Seedi Ahmed Pîre, bugünün tarihi bir gün olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Bugün tarihi bir gündür. Bu anlaşmanın temelleri 2012 yılında atılmıştır, fakat sonrasında Mam Celal rahatsızlanmıştır. Gerçekten de bu anlaşma tarihi bir adımdır.  Kürdistan bölgesindeki siyasi ve ekonomik kriz halen devam ediyor. Bu anlaşma Kürtler arasında örgütlenmenin geliştirilmesi ve siyasi tarafların yakınlaşmasını ve elbette Kürdistan bölgesinde krizlerin yaşanmasını engellemeyi amaçlamaktadır. Bu temelde tüm siyasi taraflara ve YNK ve Goran Hareketi taraftarlarına teşekkür ediyorum.” 

‘ANLAŞMA STRATEJİKTİR VE BİRLİK AMAÇLIDIR’ 

Goran Hareketi sözcüsü Şoreş Hacı ise konuşmasında gerçekleştirilen anlaşmanın stratejik bir Kürdistani program olduğunu ifade ederek bunun Kürdistan halkının talebi olduğunu ve Kürtlerin kendi arasında birliği için olduğunu ifade etti. 

...