YPG: Haziran ayında 48 eylem ve operasyon düzenlendi

YPG Basın Merkezi, Haziran ayı savaş bilançosunu açıkladı. Açıklamada YPG güçlerinin 48 eylem ve operasyon düzenlediği belirtildi.

Haziran ayı savaş bilançosunu açıklayan YPG, 48 eylem ve operasyonun düzenlendiğini belirtti. Bu eylem ve operasyonlarda 80 çete öldürülürken, 17 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiği açıklandı. Açıklamada, SUK çetelerinin Efrîn ve Şêx Meqsûd mahallesine 27, Türk ordusunun Rojava topraklarına 17 saldırı düzenlediğini ve 10 sivilin katledildiğini duyurdu.

YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlar yer belirtildi:

“Gerçekleşen eylem ve operasyonlar: 48

Operasyonların 16’sı YPG Anti Terör Birlikleri tarafından yapılmıştır.

Güçlerimizin girdiği çatışma ve temas: 48

Sonuçları belli olmayan eylem, saldırı-operasyon ile temas-çatışma: 3

Türk ordusunun Rojava topraklarına yönelik saldırıları: 17

SUK çetelerinin Efrîn ve Şêx Meqsûd mahallesine dönük saldırıları:27

Öldürülen düşman sayısı: 80

Yaralanan düşman sayısı: 5

Esir alınan düşman sayısı: 1

Düşmanın imha edilen silah ve askeri malzemeleri: 2 14.5 doşka (uçaksavar)/ 2 pick-up / 1 motosiklet

Düşmanın ele geçen silah ve askeri malzemeleri: 21 kalaşnikof/ 2 RPG / 10 RPG roketi/ 21 şarjör/ 7 telsiz/ 2 motosiklet / 1 dürbün + çeşitlik askeri malzemeler

Düşmana karşı direnişte yaşamını yitiren şehit sayısı: 17

Haziran 2016’da sözde Suriye Ulusal Koalisyonu (SUK) grupları Halep’in Şêx Mqasûd mahallesi ve Efrîn kantonuna bağlı köylere her gün havan, cehennem topları ve ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir. Bu saldırılar sonucunda Şêx Meqsûd’da sivillere ait yerleşim yerlerinde büyük hasarın yanı sıra 9 sivil şehit düşmüş ve 35’i de yaralanmıştır.

Haziran ayı içerisinde Türk ordusu 17 kez Rojava topraklarını ihlal ederek saldırı düzenlemiştir. Bu saldırılarda Girê Spîli bir çocuk şehit düşmüş, 9 yurttaş da yaralanmıştır. Yine bu Cizîrê, Kobanê ve Efrîn Kantonuna dönük bu saldırılarda sivillere ait ev ve iş yerlerinde büyük bir hasar oluşmuştur.”