YPG'li Qendîl Kobanê için Kerkük'te taziye kuruldu

Tabka'yı özgürleştirme operasyonunda yaşamını yitiren YPG savaşçısı Qendîl Kobanê için Kerkük'te taziye kuruldu.

Qendîl Kobanê kod adlı Welîd Îsmail Canmîş’in ddaha önce bir kardeşi YPG saflarında, bir yeğeni Şengal'i özgürleştirme operasyonunda ve bir amcası da 25 Haziran 2015 tarihli Kobanê katliamında yaşamını yitirmişti. YPG'li Qendîl Kobanê, ailesinin 5'inci şehidi oldu.

PYD Güney Kürdistan Temsilcisi Xerîb Hiso, Rojava Demokratik Özerklik Güney Kürdistan Temsilcisi Cîhan Xelîl, Tevgera Azadi üyeleri, Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi Kobanê'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

PYD Güney Kürdistan Temsilcisi Xerîb Hiso,  taziyede "Rojava'da bugün elde ettiğimiz ne varsa şehitlerimizin verdiği bedel sayesinde elde edilmiştir. Onlara minnettarız. Onlar nasıl ki Kürt halkının ve bölgedeki diğer halkları koruduysa bizler de onlara bize miras bıraktığı değerleri savunma sözü veriyoruz" dedi.

Xerib Hiso'nun ardından söz alan Rojava Demokratik Özerklik Güney Kürdistan Temsilcisi Cîhan Xelîl da Rojava üzerindeki tehditlerin bitmediğine işaret ederek, bütün tehditlerin büyüyerek devam ettiğine vurguda bulundu. Cîhan Xelîl, "Bugün asla bir araya gelemez dediğimiz güçler bile Suriye sahasında Kürtlere karşı bir araya gelebiliyor. Bunlara karşı bizlerin de şehitlerimizin bize verdiği bir vazife olarak bir araya gelmemiz gerekiyor. Düşmanın en büyük politikalarından birisi de Rojava halkını göçertmektir. Bizler de bu politika karşısında topraklarımıza dönerek sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

YPG'li Qendîl Kobanê'nin amcasının oğlu Fûad Mislim ise ziyaretçilere teşekkür ederek, "Ailemizden 5 kişi Rojava'yı savunmak için şehit düştü. Bizler üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Kürt halkının başı sağ olsun. Şehit sadece bizim şehidimiz değil, Kürt halkının şehididir. Kendi onurunu, topraklarını korumak için şehit düştü. Onun için başımız diktir" ifadelerini kullandı.