YPG'li savaşçılar son yolculuklarına uğurlandı

YPG savaşçıları Dilgeş İbrahim ve Sami El-Umer son yolculuklarına uğurlandı.

Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yer alan Dilgeş İbrahim (Berzan Özgür) 15 Nisan'da ve Sami El-Umer (Ceger Hesekê) Hesekê’nin güneyinde yer alan Ebu Fas köyünde 11 Nisan’da yaşamını yitirdi.

Hesekêli binlerce kişi YPG savaşçılarının cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi’nden alarak Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte düzenlenen törende konuşan YPG Komutanlarından Zeki Kobanê, YPG/YPJ olarak çete gruplarına karşı direnerek bölge halkının savunmasını sürdüreceklerini belirtti.

'ÖZGÜRLÜK İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER'

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Selma Qasim ise ailelere başsağlığı dileyerek, "Vatan özgürlüğü için canlarını feda eden şehitlerle gurur duyuyoruz. Şehitlerimiz işgalcilere ve düşmanlara karşı büyük direniş gösterdi” dedi.

Til Barak Kasabası Meclisi’nden Fatma Iwed de bölgedeki halkların daha güçlü dayanışma içerisinde olması gerektiğini belirtti. TEV-DEM adına konuşan Yusuf Şexo, yaşamını yitiren savaşçıların özgür toplum için canlarını feda ettiğini söyledi ve şunları ekledi: "Şehitlerin mücadelesi sayesinde Kuzey Suriye halkı özgürce ve onurla yaşıyor. Sonuna dek şehitlerin izinde yürüyeceğimize söz veriyoruz.”

Konuşmalar tamamlandıktan sonra savaşçıların şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi. 

AİLELER: HALKLARIN GÜNLERİNİ AYDINLATIYORLAR

Ceger’in eşi Dilcan Ehmed de aileler adına yaptığı konuşmada, “Ceger sadece ailemizin şehidi değil, tüm Kuzey Suriye halkının şehididir. Ceger ve tüm şehitlerimiz kanlarıyla halkların günlerini aydınlatıyor” dedi.

YPG savaşçıları sloganlar eşliğinde toprağa verildi.